Ghimbirul scade febra

1 2 jpg jpeg

Febra reprezint─â un mecanism de ap─ârare ┼či de stimulare imunitar─â, prin care corpul lupt─â cu starea inflamatorie. Este bine s─â nu suprim─âm imediat febra cu medicamente, ci s─â o trat─âm cu metode naturale.

Remedii. Ghimbirul are efect sudorific, deci va sc─âdea febra prin mecanisme naturale. E indicat s─â be┼úi infuzii calde din plante amare ┼či astringente (coada ┼čoricelului, mu┼če┼úel, g─âlbenele, p─âp─âdie, aloe).

Pulberea de plante medicinale ┼úinut─â sub limb─â timp de 10-15 minute are un efect antifebril. Se folosesc plante amare, precum brusturele, p─âp─âdia, gen┼úiana sau pelinul. La fel de eficiente sunt compresele cu ap─â st─âtut─â pe frunte ┼či antebra┼úe.

Str─ânutul apare din cauza irit─ârii mucoasei c─âilor respiratorii.

. Consuma┼úi infuzii calde din plante antiinflamatorii (salvie, mu┼če┼úel, roini┼ú─â). Aten┼úie, ceaiul fierbinte poate accentua irita┼úia. Un alt remediu eficient e pasta din miere cu turmeric ┼či propolis.

Durerile de gât se datorează inflamaţiei la nivel local.

. Prepara┼úi o past─â din miere cu scor┼úi┼čoar─â ┼či lua┼úi o linguri┼ú─â de 4-5 ori pe zi. Face┼úi gargar─â cu 20 ml ap─â cald─â ├«n care a┼úi pus 10 pic─âturi de tinctur─â de propolis.

Tusea e provocată de inflamarea tractului respirator din cauza necesităţii de a evacua excesul de mucus.

Remediu. Coughend sirop este un remediu ayurvedic natural, ce con┼úine plante medicinale indiene, util ├«n toate tipurile de tuse (uscat─â, productiv─â, convulsiv─â), fiind totodat─â un stimulent al secre┼úiei bron┼čice.

Este folosit at├ót ├«n terapia bron┼čitelor acute ┼či cronice, c├ót ┼či ├«n terapia astmului bron┼čic. Poate fi folosit ┼či preventiv, pe ├«ntreaga durat─â a anotimpului rece, pentru a ap─âra organismul ├«mpotriva atacurilor de r─âceal─â ┼či grip─â ┼či pentru a ├«nt─âri sistemul imunitar.

Hidratarea v─â scap─â de oboseal─â

Oboseala, somnolen┼úa ┼či durerile musculare sunt simptome destul de frecvente ├«n cazurile de r─âceal─â ┼či se datoreaz─â mobiliz─ârii toxinelor din ┼úesuturi pentru a fi eliminate.

Aceste simptome dispar mai u┼čor dac─â ave┼úi o alimenta┼úie u┼čor digerabil─â, consuma┼úi cel pu┼úin doi litri de lichide pe zi ┼či lua┼úi suplimente cu zinc, magneziu ┼či vitamina C.

Inhalaţii pentru nas înfundat

Senzaţia de nas înfundat apare din cauza secreţiei excesive de mucus, care se elimină pe această cale. Faceţi inhalaţii cu vaporii unei infuzii din plante medicinale (cimbru, busuioc, salvie), în care aţi adăugat 2-3 picături de ulei volatil de eucalipt sau mentă.

Inspira┼úi timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi. Este recomandat s─â nu ie┼či┼úi afar─â timp de o or─â dup─â inhala┼úie, dar cel mai bine este s─â evita┼úi frigul ├«n zilele c├ónd sunte┼úi r─âcit.