Frunzele de smochin, un remediu natural împotriva ulcerului

2 jpg jpeg

Au proprietăţi antidiabetice

Consumate sub form─â de ceai, frunzele de smochin sunt de un real folos ├«n tratarea diabetului ┼či a bron┼čitei. De asemenea, mestecarea a 2-3 frunze pe stomacul gol ajut─â la reducerea simptomelor ulcerului.

Studiile efectuate de-a lungul timpului arat─â c─â frunzele de smochin sunt indicate ┼či ├«n caz de alte afec┼úiuni. Cercet─âtorii sus┼úin c─â frunzele au propriet─â┼úi antidiabetice ┼či reduc riscul afec┼úiunilor cardiovasculare, prin reducerea trigliceridelor din s├ónge.

Regleaz─â tensiunea arterial─â

├Än plus, frunzele de smochin con┼úin calciu, potasiu ┼či o cantitate mare de fibre, cu ajutorul c─ârora men┼úin oasele s─ân─âtoase, scad tensiunea arterial─â, previn apari┼úia crampelor musculare ┼či regleaz─â tranzitul intestinal.

Nu în ultimul rând, consumul a câtorva frunze de smochin cresc în mod considerabil nivelul de antioxidanţi din organism, substanţe care combat efectele negative ale radicalilor liberi.

Cum se prepar─â ceaiul din frunze de smochin

Prepararea ceaiului din frunze de smochin este destul de simpl─â. Ai nevoie doar de c├óteva frunze care se pun la fiert pentru 20 de minute. Dup─â ce a dat ├«n fiert, ceaiul se las─â la infuzat timp de 5-10 minute, dup─â care se strecoar─â ┼či se bea. Ceaiul poate fi ├«ndulcit cu 1-2 linguri┼úe de miere.