Frunzele de smochin, un remediu natural împotriva ulcerului

2 jpg jpeg

Au proprietăţi antidiabetice

Consumate sub formă de ceai, frunzele de smochin sunt de un real folos în tratarea diabetului şi a bronşitei. De asemenea, mestecarea a 2-3 frunze pe stomacul gol ajută la reducerea simptomelor ulcerului.

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că frunzele de smochin sunt indicate şi în caz de alte afecţiuni. Cercetătorii susţin că frunzele au proprietăţi antidiabetice şi reduc riscul afecţiunilor cardiovasculare, prin reducerea trigliceridelor din sânge.

Reglează tensiunea arterială

În plus, frunzele de smochin conţin calciu, potasiu şi o cantitate mare de fibre, cu ajutorul cărora menţin oasele sănătoase, scad tensiunea arterială, previn apariţia crampelor musculare şi reglează tranzitul intestinal.

Nu în ultimul rând, consumul a câtorva frunze de smochin cresc în mod considerabil nivelul de antioxidanţi din organism, substanţe care combat efectele negative ale radicalilor liberi.

Cum se prepară ceaiul din frunze de smochin

Prepararea ceaiului din frunze de smochin este destul de simplă. Ai nevoie doar de câteva frunze care se pun la fiert pentru 20 de minute. După ce a dat în fiert, ceaiul se lasă la infuzat timp de 5-10 minute, după care se strecoară şi se bea. Ceaiul poate fi îndulcit cu 1-2 linguriţe de miere.