Frunzele de mango tratează diabetul

2 jpg jpeg

Din această categorie face parte şi fructul de mango, considerat regele fructelor exotice. Mango este bogat în vitamine (A, B1, B12, C şi E), minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor), aminoacizi, carotenoizi, fibre, enzime care îmbunătăţesc digestia, fitonutrienţi, taninuri şi compuşi polifenolici.

Cu toate acestea, puţini dintre noi ştim că şi frunzele fructului de mango au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea reprezintă, deopotrivă, o sursă bogată de vitamine (A, B şi C). Iată, aşadar, câteva întrebuinţări ale frunzelor de mango!

Tratează diabetul

Frunzele tinere de mango, recoltate cât sunt încă proaspete, conţin taninuri care pot ajuta la tratarea diabetului zaharat aflat în fază incipientă, aceşti compuşi având beneficii şi împotriva unui nivel ridicat de colesterol.

Totodată, frunzele de mango sau pudra obţinută din aceste frunze previne apariţia retinopatiei, complicaţie provocată de diabetul zaharat.

Reduc tensiunea arterială

Una dintre substanţele cheie ale fructului de mango este potasiul, un electrolit care îmbunătăţeşte circulaţia limfatică, împiedică organismul să reţină apă, reduce tensiunea arterială şi reglează bătăile inimii.

Dizolvă pietrele la rinichi

Dizolvaţi în apă pudra obţinută din frunzele de mango şi beţi conţinutul. Acesta este un mod natural de a sparge pietrele la rinichi şi de a le elimina mai uşor.

Ajută sistemul respirator

Ceaiul din frunze de mango este un tonic excelent pentru gât şi poate ameliora diverse afecţiuni precum astmul, infecţii provocate de răceli sau bronşită. Adăugaţi miere şi veţi obţine un remediu natural împotriva tusei, durerilor de gât sau laringitei.