Fructele pădurii ne întăresc organismul

1 2 jpg jpeg

Coacăzele negre scad tensiunea

Conţin un număr impresionant de minerale şi vitamine. Consumate mai ales sub formă de pulbere din fructe uscate, coacăzele negre revitalizează rapid organismul slăbit. Mai mult, o cură de coacăze negre (500 g/zi) ţinută timp de cel puţin două săptămâni este de un real folos bolnavilor de hipertensiune arterială, arteroscleroză şi artrită.

Afinele, bune pentru ochi

Sunt fructe bogate în antioxidanţi care previn apariţia cataractei, glaucomului, varicelor, hemoroizilor, afecţiunilor cardiovasculare. Ceaiurile şi sucurile de afine reprezintă o sursă bogată de vitamina A şi C, dar şi de nutrienţi.

Datorită aceloraşi antioxidanţi, afinele protejează creierul de stres. Conţinutul de taninuri ajută la vindecarea diferitelor afecţiuni ale stomacului şi la calmarea tractului digestiv

Cu gustul lor acrişor şi cu un efect puternic de stimulent digestiv, coacăzele roşii sunt adevărat „tratament” contra obezităţii şi digestiei lente. Datorită conţinutului mare de vitamina C, ele sunt recomandate în cazurile de astenie şi lipsă de mâncare, fiind numite şi fructele energiei.

Murele previn constipaţia

Un pumn de mure proaspete pe zi, înainte de masă, este leacul potrivit contra constipaţiei. Bogate în vitaminele C şi E, aceste fructe ale pădurii sunt revigorante şi hidratante.

Cătina, bogată în vitamina C

Cum poate să lipsească din alimentaţie, când fructul de cătină conţine de două ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de 10 ori mai mult decât citricele?

Este sănătate curată! Cel mai important produs obţinut din cătină este uleiul. Acesta este eficient în tratarea diverselor afecţiuni, de la ulcer gastric, alergii, reumatism, până la deficienţe circulatorii şi hepatice.