FIBRELE curăţă organismul de toxine

1 2 jpg jpeg

Toxinele ne ├«mboln─âvesc ├«ntregul organism. Ne dau dureri de cap, tulbur─âri digestive, atac─â ficatul ┼či imunitatea, ├«mb─âtr├ónesc tenul. Remediul cel mai bun ├«mpotriva acestor afec┼úiuni este cura de detoxifiere. Iat─â o re┼úet─â corect─â de cur─â┼úare a organismului.

ÔÇťDac─â nu avem o diet─â ┼či un mod de via┼ú─â s─ân─âtos, colonul, pl─âm├ónii, ficatul, rinichii ┼či pielea, care elimin─â ├«n mod natural toxinele, au nevoie de ajutorÔÇŁ, ne-a explicat prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Altfel, acestea sunt puse ├«n circula┼úie din nou ├«n organism ┼či provoac─â balon─âri, gaze, constipa┼úie, oboseal─â, migrene, cearc─âne, p─âr ┼či piele lipsite de str─âlucire. O cur─â de detoxifiere este ÔÇťtratamentulÔÇŁ potrivit pentru eliminarea toxinelor.

Dureaz─â ├«ntre una ┼či trei luni, perioad─â ├«n care sunt permise doar anumite alimente, se bea mult─â ap─â ┼či se evit─â produsele din carne, lactatele grase ┼či alcoolul.

Fibrele stimuleaz─â tranzitul intestinal ┼či asigur─â o detoxifiere fiziologic─â a organismului, reduc├ónd nivelul colesterolului ┼či al glicemiei.

Alimentele care au un conţinut ridicat în fibre sunt: cerealele integrale, nuca de cocos uscată, drojdiile alimentare, fasolea albă uscată, cafeaua măcinată, smochinele uscate, făina de secară, migdalele dulci, lintea, susanul, seminţele de in, pâinea integrală, arahidele, zmeura, murele, stafidele, mazărea gătită, pătrunjelul crud, nucile. Exemplu de meniu

Mic dejun

Ov─âz amestecat cu iaurt natural, o banan─â, stafide

Fructe pasate amestecate cu iaurt natural ┼či ├«ndulcite cu miere dup─â gust.

Musli cu iaurt. Pute┼úi prepara musli acas─â din ov─âz, semin┼úe, nuci ┼či fructe uscate, apoi servi┼úi-le cu iaurt natural.

Prânz

Sup─â de legume

Salat─â de ton cu porumb ┼či cartofi cop┼úi asezonat─â cu iaurt

Salat─â mediteranean─â

Cartofi cop┼úi cu pe┼čte la gr─âtar ┼či legume fierte

Cin─â

Somon la cuptor cu cartofi cop┼úi ┼či legume fierte

Ton ┼či creve┼úi cu t─âi┼úei

Alimente permise

Fructele de orice tip, crude, uscate sau congelate.

Sucul de fructe, de preferat obţinut prin stoarcerea fructelor crude.

Legumele crude, congelate sau conservate în apă

Legumele boabe, orezul brun, cerealele integrale

Pe┼čtele proasp─ât sau congelat

Nuci crude, alune de padure, nuci Caju, migdale, fistic

Seminţe nesărate de floarea-soarelui sau de dovleac, floricele de porumb

Iaurt natural

Usturoi, ghimbir ┼či alte condimente naturale

Miere

Apă, cel puţin doi litri pe zi, ceaiuri.

Alimente interzise

Carnea ro┼čie, c├órna┼úii, mezelurile, burgerii, pateul, alimentele pr─âjite

Lactatele grase, br├ónza, ou─âle, fri┼čca, untul, margarina, maioneza

Pâinea, prăjiturile, biscuiţii, plăcintele, produsele de patiserie din făină albă

Chipsurile ┼či snacksurile bogate ├«n sare ┼či arome artificiale

Ciocolata, dulcea┼úa ┼či zah─ârul

Alcoolul, cafeaua

Sarea

B─âuturile r─âcoritoare, inclusiv cele dietetice.