Fasolea verde previne diabetul

1 2 jpg jpeg

Reduce nivelul glicemiei

Un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii împiedică asimilarea zaharurilor, datorită conţinutului de fibre alimentare al acestei leguminoase. Se recomandă curele cu o durată de o lună.

├Änt─âre┼čte oasele

Un castron mic de fasole verde fiart─â ne asigur─â aproximativ 46% din necesarul zilnic de vitamina K, aceasta fiind cunoscut─â pentru propriet─â┼úile ei de a men┼úine s─ân─âtatea oaselor ┼či a ajuta la coagularea s├óngelui.

Previne constipaţia

Două porţii de fasole verde conţin doza ideală de fibre alimentare insolubile necesară pentru normalizarea tranzitului intestinal.

Fibrele cur─â┼ú─â pere┼úii intestinului gros ┼či ajut─â la refacerea florei intestinale, afectat─â de hrana nes─ân─âtoas─â.

Este eficientă în curele de slăbit

Fasolea verde se diger─â u┼čor ┼či elimin─â senza┼úia de greutate ├«n stomac de dup─â mas─â. Nu trebuie s─â ne facem griji nici ├«n privin┼úa caloriilor, deoarece o por┼úie nu dep─â┼če┼čte 43 de calorii.

Scade colesterolul

Dac─â ave┼úi probleme cu nivelul colesterolului, speciali┼čtii au o veste bun─â. P─âst─âile au proprietatea de a reduce nivelul colesterolului ÔÇ×r─âuÔÇť ├«n medie cu 19%, iar ├«n cazuri de excep┼úie chiar cu 30 la sut─â.

Maz─ârea ne d─â energie

Nu mai pu┼úin de ┼čapte vitamine, ┼či anume C, B1, A, B2, B3, B6 ┼či ┼čapte minerale intr─â ├«n compozi┼úia unui bob de maz─âre.

Ajut─â la protejarea sistemului osos, a inimii ┼či a vaselor sanguine. Dac─â v─â simti┼úi obosi┼úi, sau lipsi┼úi de energie, o por┼úie de maz─âre v─â repune pe picioare.

Lintea, recomandat─â proaspetelor m─âmici

Lintea este foarte bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului.

Acesta arde gr─âsimile sanguine, ajut─â la formarea hemoglobinei sau ├«mbun─ât─â┼úe┼čte metabolismul celular. Lintea este recomandat─â mamelor care al─âpteaz─â.

Click! spune:

P─âst─âile au ┼či contraindica┼úii. ├Än cantit─â┼úi mari, acestea trebuie evitate de c─âtre persoanele cu afec┼úiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare.