Farmacia verde pentru răcorirea pielii

1 2 jpg jpeg

Aloe vera

Plantă cu excelente calităţi cicatrizante şi calmante, aloe vera este de ajutor pentru regenerarea celulară, graţie aminoacizilor conţinuţi. Se aplică gel de aloe vera pe suprafaţa afectată, de 2 ori pe zi. O altă soluţie este să aplici pe pielea înroşită partea zemoasă a unei frunze rupte de aloe.

Iaurtul natural

Are acţiune calmantă şi regenerantă asupra pielii, graţie acizilor lactici pe care îi are în compoziţie. Se aplică un strat de iaurt pe pielea afectată, se lasă 15 minute să acţioneze, după care se clăteşte cu apă.

Bicarbonatul de sodiu

Are proprietăţi antiseptice şi creează un mediu alcalin, care ajută la vindecarea pielii. Se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă rece, se amestecă şi se pun comprese cu această soluţie pe zona afectată.

Argila verde

Are efect de regenerare şi calmare, de aceea este ideală pentru pielea care a suferit arsuri solare. Se amestecă argilă verde cu apă, pentru a se obţine o pastă de consistenţă medie, care se pune pe zona înroşită. Se lasă cel mult 2 ore, după care se îndepărtează cu apă. INFO: Pe termen lung, „agresarea” pielii prin bronz se traduce prin ridare prematură şi prin risc de cancer cutanat.