Evit─â durerile cauzate de colonul iritabil cu aceste leacuri!

1 2 jpg jpeg

Cimbru

Problemele de s─ân─âtate de la nivelul colonului pot fi prevenite ┼či comb─âtute cu infuzie de cimbru datorit─â propriet─â┼úilor sale antiinflamatoare ┼či antispastic.

Cimbrul stimuleaz─â eliminarea toxinelor ┼či te protejeaz─â de infec┼úii bacteriene. ├Äntr-o can─â de ap─â clocotit─â pune o linguri┼ú─â de cimbru ┼či acoper─â timp de un sfert de or─â. Ai nevoie de 2 c─âni de ceai de cimbru pe zi.

Anason

Este una dintre plantele folosite adesea pentru a alunga simptomele colonului iritabil, pentru c─â elimin─â durerea ┼či reduce inflama┼úia. Previne balonarea ┼či stimuleaz─â mobilitatea intestinal─â. Din anason ├«┼úi po┼úi preg─âti un decoct astfel: peste o lingur─â de semin┼úe pune 250 ml de ap─â rece ┼či fierbe 5 minute. Bea-l c├ónd ai dureri sau de 2-3 ori pe zi, pentru a le evita.

Valerian─â

O plant─â cunoscut─â pentru efectul sedativ, valeriana elimin─â ┼či stresul, unul dintre factorii care declan┼čeaz─â simptomele colonului iritabil. Are ┼či propriet─â┼úi antiinflamatoare, antispastic. Scade intensitatea durerii, u┼úureaz─â digestia.

Seara, pune o linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â de valerian─â ├«ntr-o can─â cu ap─â fiart─â ┼či ┼úine vasul acoperit p├ón─â a doua zi. Strecori ceaiul ┼či-l bei. Continu─â s─â bei c├óte o infuzie pe zi p├ón─â la ├«ncetarea durerii ┼či balon─ârii.

1 2 jpg jpeg

Cite┼čte ┼či: Ce trebuie s─â ┼čtii despre sindromul de colon iritabil

Ment─â

Decoctul din frunze de ment─â protejeaz─â ┼či sus┼úine activitatea gastrointestinal. Planta are efect antispasmotic, carminativ (calmeaz─â durerile abdominale ┼či stimuleaz─â eliminarea gazelor intestinale), sedativ, alung─â durerea, gazele intestinale, balonarea. ├Ä┼úi trebuie 2-3 c─âni de decoct pe zi. Pune la fiert o lingur─â de frunze de ment─â ┼či o can─â de ap─â. Fierbe 5 minute, apoi r─âce┼čte, strecoar─â ┼či bea decoctul.

2 jpg jpeg