Eşti anemic sau te doare gâtul? Încearcă leacurile din ceapă!

1 2 jpg jpeg

Tinctura, remediu pentru angina pectorală

O durere puternică în piept şi dificultate în respiraţie? Tinctura de ceapă este un bun remediu pentru angina pectorală.

Prepară tinctura din două cepe mici, pe care le tai felii şi le laşi la macerat timp de 10 zile în 100 ml de alcool de 70 de grade.

Ulterior, filtrezi amestecul şi iei două linguriţe de tinctură (în puţină apă) înainte de masa de prânz şi cea de seară.

Un alt tratament pentru angina pectorală este şi amestecul de ceapă roşie, usturoi, zeamă de lămâie şi miere. Iei o ceapă roşie mai mare, o cureţi şi o zdrobeşti uşor, după care faci acelaşi lucru şi cu un căţel de usturoi.

Peste ceapă şi peste usturoi adaugi zeama de la o lămâie, şapte-opt linguri de miere, după care laşi amestecul la macerat timp de 3 zile într-un litru de apă fiartă.

Ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, până la reducerea simptomelor.

Sfat: Tinctura de ceapă este indicată şi în cazul asteniei, reumatismului şi al aterosclerozei.

Vinul de ceapă te fereşte de răceli

Mai mult ca oricând, pe perioada iernii trebuie să avem grijă de sistemul imunitar. Împotriva tusei, a durerilor de gât şi a răcelii poţi încerca vinul de ceapă.

Într-un borcan de 1 litru pune 250-300 g de ceapă tocată, peste care adaugi 100 g miere şi vin alb până umpli borcanul.

Laşi borcanul acoperit timp de două săptămâni, după care strecori vinul şi iei câte 50 ml de trei ori pe zi, înainte de mese.

Vinul de ceapă este un bun remediu şi pentru a combate astenia şi anemia. Pentru a scăpa de stările de oboseală, ia câte trei linguri de vin de ceapă pe zi, înainte de micul dejun, prânz şi de cină.

: Vinul de ceapă poate fi de ajutor în cazul afecţiunilor cardiovasculare, fiind un tonic cardiac.

Decoctul stimulează circulaţia sângelui

Indiferent de anotimp, mâinile şi picioarele îţi sunt tot timpul reci? Un bun tratament pentru insuficienţa circulatorie periferică este decoctul de ceapă.

Îl poţi prepara din 4-6 cepe, pe care le pui la fiert într-un litru de apă, timp de 10-15 minute, după care adaugi 50 g de miere.

Pentru stimularea circulaţiei sângelui, poţi bea 1-2 căni pe zi. Pentru aceeaşi problemă, mai este indicat şi sucul de ceapă, pe care îl poţi obţine prin stoarcerea sau zdrobirea (prin maşina de tocat) mai multor cepe.

Peste suc, poţi adăuga şi miere, după care amestecul trebuie să fie ţinut la frigider pentru câteva ore.

Poţi lua zilnic câte 50 g de suc timp de o lună, după care faci pauză o săptămână.

: Sucul de ceapă este un bun remediu în caz de constipaţie sau de balonare.

Mai poţi trata cu ceapă:

- cataplasmele cu ceapă coaptă în cuptor sunt indicate în caz de abces, furuncul, degerături şi de amigdalită;

- cataplasmele cu ceapă crudă pot fi un bun remediu pentru tratarea durerilor reumatice, a migrenelor şi în caz de dureri menstruale;

- sucul de ceapă este un bun tratament pentru afte, pistrui sau negi.

Doctor Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenţe în apifitoterapie şi reflexoterapie tel: 0728.30.48.47

2 jpg jpeg

Ceapa scade nivelul colesterolului «rău»

Efectele terapeutice ale cepei sunt multiple şi sunt datorate unei compoziţii variate: vitamine (C, B1, B2, B6, E, PP, acid folic), minerale (fosfor, iod, seleniu, zinc), aminoacizi, compuşi sulfuraţi, uleiuri eterice, fitohormoni, pectină, celuloză, enzime şi acizi organici.

Ceapa are efect de stimulare a tranzitului intestinal, efect depurativ-detoxifiant (în alergii, gută), antiseptic la nivel digestiv şi respirator, scade glicemia şi colesterolul ,,rău” şi stimulează apetitul.

Remediile obţinute din ceapă ajută la prevenirea cancerului de colon, a cancerului gastric şi a celui de piele.

Ceapa este un bun remediu pentru a diminua retenţia de lichide şi ajută în cazul dereglărilor hormonale (tulburări de ciclu).

Nu în ultimul rând, ceapa este tonic al sistemului nervos.