De ce este bine să luăm suplimente cu spirulină

1 2 jpg jpeg

Scăderea colesterolului şi a poftei de mâncare sunt doar câteva dintre beneficii.

Spirulina este o algă de culoare albastră care trăieşte în apele alcaline de unde îşi extrage majoritatea mineralelor pe care le conţine precum: magneziu, zinc, fier, seleniu, calciu şi potasiu. De asemenea, spirulina este o sursă importantă de proteine uşor digerabile. Mai conţine vitamine din complexul B, vitamina A şi enzime. În plus, spirulina are în compoziţia ei mai mult betacaroten decât morcovii.

Reduce pofta de mâncare

Studiile au arătat că spirulina joacă un rol foarte important atât în curele de slăbire, cât şi în cele de îngrăşare. Pe de o parte, persoanele care doresc să scape de câteva kilograme în plus trebuie să ia înainte de fiecare masă câte o capsulă cu spirulină, deoarece are capacitatea de a scădea pofta de mâncare. Pe de altă parte, spirulina este folositoare şi în cazul celor care doresc să se îngraşe. Însă în cazul acestor persoane, spirulina se recomandă doar după ce au terminat de mâncat. Nutriţioniştii spun că spirulina laută imediat după terminarea mesei ajută la declanşarea poftei de mâncare, în ciuda faptului că organismul este “sătul”.

Persoanele care au probleme cu colesterolul ar trebui să ia suplimente cu spirulină în fiecare zi, spun specialiştii. Cercetătorii britanici de London King College au constatat că spirulina poate ţine colesterolul total sub control şi în acelaşi timp creşte nivelul HDL, aşa-numit colesterolul “bun”. În acelaşi timp, spirulina acţionează şi asupra trigliceridelor şi a tensiunii arteriale, menţinându-le la parametri normali.

Spirulina este un supliment alimentar benefic şi copiilor. În cazul lor, aceasta are rolul de a ameliora stările de anemie şi, totodată, de a creşte pofta de mâncare.