Dacă ai probleme cu digestia, consumă coriandru

1 2 jpg jpeg

Orice dereglare care apare la nivelul aparatului digestiv îţi poate pune sănătatea în pericol, astfel că dacă te cofrunţi cu probleme digestive mai ales constipaţie, apelează la tratamentele naturiste pentru a uşura munca organismului tău.

Balonarea, flatulenţa sau chiar şi digestia lentă sunt probleme care netratate la timp se pot croniciza.

Coriandru are multiple utilizări

Coriandrul îl poţi găsi cu uşurinţă pe rafturile magazinelor, însă şi la magazinele cu produse naturiste, mai ales dacă eşti în căutarea de ulei de coriandru. Acesta din urmă poate fi utilizat pentru a uşura atât digestia lentă sau deficitară, cât şi senzaţia de prea-plin.

Poţi de asemenea să-l plantezi în grădină sau într-un vas mai mare pe balcon.

Efectele sale benefice pot fi folosite atât prin intermediul infuziei cât şi a decoctului, iar pentru a le prepara îţi trebuie numai o jumătate de linguriţă rasă de fructe de coriandru măcinate la o ceaşcă de 150 mililitri de apă clocotită. Lasă la infuzat 5-10 minute şi trebuie să consumi între 1-3 ceşti pe zi, de preferat ar fi după masă.

Află ce presupune cura de detoxificare cu coriandru AICI

Uleiul de coriandru are proprietăţi antiseptice

2 jpg jpeg

Acest ulei se extrage din planta întreagă şi se administrează pe cale orală sau prin intermediul masajului abdominal, iar în acest caz este necesară diluarea lui într-un ulei vegetal sau chiar în ulei de măsline.

Se poate folosi cu uşurinţă şi la prepararea diverselor sortimente de mâncare.

Coriandrul vietnamez, anafrodiziac

Acest tip de coriandru este folosit cu precădere în bucătăria vietnameză, denumit fiind şi busuiocul chinezesc, având o aromă citrică piperată.

Uleiul obţinut din frunzele acestei plante fiind folosit pentru a înăbuşi dorinţa sexuală.

Este totodată şi un protector cardiovascular, un bun antidiabetic, capabil chiar să reducă nivelul de colesterol rău din organism.

Un bun detoxifiant pentru organismul uman, protejând atât ficatul cât şi stomacul. În unele cazuri este folosit pentru efectele sale sedative şi relaxante.