Curăţă ficatul cu apa de stafide

1 2 jpg jpeg

Stafidele reprezint─â o surs─â natural─â de vitamine ┼či minerale, dar aceste beneficii sunt multiplicate ├«n mod considerabil dac─â bei apa ├«n care au fost ├«nmuiate. Acest lucru se datoreaz─â reducerii con┼úinutului de zah─âr, fapt ce te ajut─â s─â ob┼úii un remediu excelent pentru ficat.

Medicii recomand─â consumul de stafide diminea┼úa, ├«ntruc├ót acestea ajut─â la ├«ngrijirea inimii, elimin─â colesterolul r─âu, scad nivelul de trigliceride ┼či previn constipa┼úia ┼či indigestia.

Balonarea, durerea sau disconfortul în zona ficatului, problemele cu digestia sau refluxul gastroesofagian sunt printre simptomele care te anunţă că ai nevoie să elimini toxinele din organism.

Atunci c├ónd ficatul nu mai func┼úioneaz─â bine, te po┼úi confrunta ┼či cu transpira┼úii excesive, m├ónc─ârimi ale pielii, ├«ngr─â┼čare sau, dimpotriv─â, pierderea apetitului.

Ajut─â la detoxificarea organismului

Dacă bei apă de stafide timp de patru zile consecutive, cel puţin o dată pe lună, ajuţi ficatul să funcţioneze mai bine. Beneficiile sale vor fi vizibile în acele momente în care te simţi greoi sau observi că ai o digestie lentă sau dureroasă.

├Ämbun─ât─â┼úe┼čte digestia

Consumul de ap─â de stafide este o metod─â simpl─â ┼či eficient─â de a purifica s├óngele ┼či de a stimula func┼úionarea corespunz─âtoare a ficatului. Acest lichid contribuie ┼či la separarea acizilor gastrici, ajut├ónd la procesarea eficient─â a alimentelor ┼či la absorb┼úia nutrien┼úilor. Vei observa aceste beneficii cam la dou─â zile de c├ónd ai ├«nceput ÔÇ×curaÔÇŁ cu ap─â de stafide.

Detoxific─â ficatul cu apa de stafide

Alege stafidele de cea mai bună calitate, organice. Evită stafidele foarte deschise la culoare (aproape galbene). Culoarea deschisă a stafidelor este un indicator al tratamentului cu dioxid de sulf. Cele mai bune stafide sunt cele închise la culoare, maronii.

Afl─â AICI dieta vegetarian─â ce te ajut─â s─â sl─âbe┼čti!

Pune o jum─âtate de can─â de stafide ├«n apa fierbinte, la primele ore ale dimine┼úii. Dup─â 15 minute, spal─â bine stafidele. Stafidele sp─âlate se pun ├«ntr-o can─â ┼či se umple cu ap─â fiart─â, r─âcit─â ├«n prealabil, la temperatura camerei. Se las─â s─â stea 24 de ore, p├ón─â diminea┼úa urm─âtoare. Se va consuma apa ┼či se vor m├ónca stafidele pe stomacul gol. Urmeaz─â acest regim timp de 4 zile.

Poţi ţine acest program de detoxifiere o singură dată pe lună, fără a avea teamă de reacţii adverse.