Cura cu spirulină, indicată în hepatită şi anemie

1 2 jpg jpeg

Spirulina este astfel unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale în bolile de ficat, anemii şi în afecţiuni ale inimii. Unde mai pui că e şi la îndemână: o poţi găsi în farmaciile naturiste sub formă de capsule, pudră, granule şi comprimate.

Regenerează celulele hepatice

Spirulina este cel mai eficient protector natural al ficatului, căruia îi furnizează din plin vitamine şi proteine. Alga contribuie la regenerarea celulelor hepatice, îmbunătăţind funcţiile ficatului. E indicată mai ales în hepatite cronice şi în ciroză hepatică.

De asemenea, spirulina ajută la regenerarea ficatului afectat de consumul excesiv de alcool sau de medicamente. În astfel de cazuri, se recomandă un tratament cu 8-10 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

Pe o perioadă de timă similară se poate lua şi pentru a preveni bolile oculare. Datorită vitaminei A din componenţă, spirulina preîntâmpină afecţiuni precum cataracta, miopia, glaucomul sau degenerescenţa maculară. De asemenea, antioxidanţii pe care-i conţine (zinc, vitamina D) întârzie îmbătrânirea prematură a ochilor. Alungă hiperaciditatea stomacală

Cei care au probleme cu stomacul pot încerca un tratament cu 10-15 comprimate pe zi, timp de 30 de zile. Spirulina îmbunătăţeşte digestia, neutralizând acidul gastric în exces. Proteinele, clorofila, vitaminele A şi B din componenţa ei ajută la prevenirea şi vindecarea afecţiunilor aparatului digestiv şi a ulcerului gastric.

Citeşte şi: Protejează-ţi ficatul prin alimentaţie

Normalizează tensiunea arterială

Datorită capacităţii sale de a stabiliza circulaţia sângelui, spirulina are efecte benefice şi asupra inimii. Ea reduce tensiunea arterială, în caz de hipertensiune. Legat de sistemul cardiovascular, mai are o proprietate foarte importantă, şi anume reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge, care ar putea afecta inima şi arterele.

Cercetătorii cred că acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 pe care-i conţine sunt responsabili de aceste proprietăţi. În tratare bolilor cardiovasculare se recomandă 8-15 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

O cură cu 10 comprimate de spirulină pe zi, timp de o lună, este foarte eficientă în anemii de mai multe tipuri. Spirulina conţine întregul complex de vitamine B (B1, B2, B6, B8, B12). Dintre acestea, vitamina B12 este foarte importantă în tratarea anemiei pernicioase (care apare când această vitamină este deficientă în corp). Ştiai că spirulina conţine de 20 de ori mai mult fier decât spanacul? Ei bine, datorită acestui fapt, este indicată şi pentru anemiile cauzate de lipsa acestui mineral.