Cum te vindecă sarea de boli

1 2 jpg jpeg

Sarea de mare ameliorează reumatismul Se obţine prin evaporarea apei de mare sau a apei din oceane şi are un conţinut ridicat de minerale. Tot mineralele sunt şi cele care îi dau culoarea, ce poate varia: de la roz, până la gri şi negru. băile cu sare de mare au efect relaxant, dar ajută şi la tratatarea răcelilor şi ameliorarea durerilor reumatice.

Pui 2-3 pumni de sare la încălzit, apoi torni sarea într-un săculeţ, pe care-l aplici pe locul dureros. Vei vedea că durerile cauzate de reumatism se vor mai domoli.

Nu lipseşte din nicio bucătărie şi este denumirea populară a clorurii de sodiu. Este indicat ca o persoană să nu consume mai mult de 5 grame de sare, zilnic.

O carenţă de sare poate duce la apariţia crampelor musculare, de aceea este indicat ca o persoană să consume maximum 2 grame de sare pe zi.

Citeşte şi:

- De câtă sare are nevoie corpul nostru?

- Cele mai bune 7 tratanente cu SARE

- Află cum poţi consuma mai puţină sare!

Este cunoscută drept „aurul alb“, fiind cea mai pură sare care există pe planetă. Aceasta se extrage de la baza Munţilor Himalaya şi conţine 84 de minerale şi oligoelemente. Are o culoare rozalie, pe care o „împrumută“ de la manganul şi de la fierul pe care le conţine într-o proporţie mai ridicată decât a celorlalte minerale.

Acest tip de sare nu conţine iod. Sarea de Himalaya este ideală în tratarea sinuzitelor şi a răcelilor. Se foloseşte sub formă de inhalaţii. Ajută, de asemenea, la o bună funcţionare a metabolismului şi ajută la eliberarea metalelor grele din organism.