Cum scapi de urcior cu remedii naturiste

1 2 jpg jpeg

este o infecţie care se dezvoltă la nivelul ochiului. Această infecţie dureroasă apare ca rezultat al blocării căilor de eliminare a sebumului.

De asemenea, poate fi provocat de îndepărtarea incompletă sau incorectă a machiajului, de folosirea unor cosmetice care au depăşit termenul de valabilitate, de o igienă deficitară a ochilor, precum şi din cauza unor boli inflamatorii ale pleoapei.

Umflatura provocată de urcior poate să fie orientată atât către interiorul pleoapei, cât şi către exterior. Urciorul are tendinţa să fie mai frecvent la persoanele cu imunitatea scăzută sau cu o stare general de sănătate.

De multe ori, urciorul prezintă la exterior un punct albicios sau gălbui, dând aspectul unui coş de dimensiuni mai mari. In general, urciorul extern are viata scurta si se vindeca de la sine.

Infecţia se poate răspândi la tot ochiul, aşadar, urciorul nu trebuie tratat cu superficialitate.

În faza incipient, urciorul poate fi tratat cu ajutorul unor comprese reci aplicate pe pleoapă, pentru a atenua inflamaţia. Când începe să supureze, se recomandă compresele calde, care grăbesc eliminarea puroiului.

Ceaiul de muşeţel ajută la reducerea umflăturilor şi la calmarea durerii. Astfel, se ia un pliculeţ de ceai de muşeţel şi se introduce pentru câteva secunde într-o cană cu apă fiartă. Se scoate, se lasă să se răcească, apoi se aplică direct pe pleoapa afectată.

Ceaiul de gălbenele reduce umflăturile. Se adaugă o lingură de frunze uscate la un litru de apă. Se filtrează lichidul, apoi se înmoaie o compresă sterilă în infuzie şi se aplică pe pleoapa afectată.

Dacă infecţia persistă şi după o săptămână, iar pleoapa ajunge să se inflameze, este bine să consulţi un medic oftalmolog.