Cum scapi de urcior cu remedii naturiste

1 2 jpg jpeg

este o infecţie care se dezvoltă la nivelul ochiului. Această infecţie dureroasă apare ca rezultat al blocării căilor de eliminare a sebumului.

De asemenea, poate fi provocat de ├«ndep─ârtarea incomplet─â sau incorect─â a machiajului, de folosirea unor cosmetice care au dep─â┼čit termenul de valabilitate, de o igien─â deficitar─â a ochilor, precum ┼či din cauza unor boli inflamatorii ale pleoapei.

Umflatura provocat─â de urcior poate s─â fie orientat─â at├ót c─âtre interiorul pleoapei, c├ót ┼či c─âtre exterior. Urciorul are tendin┼úa s─â fie mai frecvent la persoanele cu imunitatea sc─âzut─â sau cu o stare general de s─ân─âtate.

De multe ori, urciorul prezint─â la exterior un punct albicios sau g─âlbui, d├ónd aspectul unui co┼č de dimensiuni mai mari. In general, urciorul extern are viata scurta si se vindeca de la sine.

Infec┼úia se poate r─âsp├óndi la tot ochiul, a┼čadar, urciorul nu trebuie tratat cu superficialitate.

În faza incipient, urciorul poate fi tratat cu ajutorul unor comprese reci aplicate pe pleoapă, pentru a atenua inflamaţia. Când începe să supureze, se recomandă compresele calde, care grăbesc eliminarea puroiului.

Ceaiul de mu┼če┼úel ajut─â la reducerea umfl─âturilor ┼či la calmarea durerii. Astfel, se ia un plicule┼ú de ceai de mu┼če┼úel ┼či se introduce pentru c├óteva secunde ├«ntr-o can─â cu ap─â fiart─â. Se scoate, se las─â s─â se r─âceasc─â, apoi se aplic─â direct pe pleoapa afectat─â.

Ceaiul de g─âlbenele reduce umfl─âturile. Se adaug─â o lingur─â de frunze uscate la un litru de ap─â. Se filtreaz─â lichidul, apoi se ├«nmoaie o compres─â steril─â ├«n infuzie ┼či se aplic─â pe pleoapa afectat─â.

Dac─â infec┼úia persist─â ┼či dup─â o s─âpt─âm├ón─â, iar pleoapa ajunge s─â se inflameze, este bine s─â consul┼úi un medic oftalmolog.