Cum scapi de nevralgii fără să apelezi la medicamente

1 2 jpg jpeg

Nevralgia este o durere a ţesutului nervos, de obicei, resimţită la terminaţiile nervoase, aflate în apropierea suprafeţei pielii. Cele mai întâlnite forme sunt nevralgiile postherpetice şi nevralgia trigeminală.

Amândouă pot provoca dureri atât de mari încât spălatul sau chiar greutatea aşternuturilor pot fi insuportabile.

În tratarea

, remediile de acasă nu au un succes deosebit cum, de altfel, nu au nici medicamentele foarte puternice. Cea mai bună şansă de reuşită apare în urma unei combinaţii între tratamentul convenţional şi acupunctură.

Căldura şi masajul ar putea ajuta în timpul unei crize. Este posibil ca antinevralgicele să nu fie suficiente pentru a controla durerea.

În cazurile grave, medicul trebuie să facă o trimitere la o clinică de specialitate, unde, un medic specialist poate recomanda o combinaţie de tratamente diferite, incluzând terapia comportamentală şi acupunctura.

Sucul de lămâie încălzit, cremele şi uleiurile de ardei cayenne sunt folositoare pentru uz extern, în special dacă zona zoster este însoţită de dureri. Nu se aplică pe piele crăpată, iar femeile însărcinate trebuie să le evite.

Mănâncă în abundenţă cartofi, ficat (nu şi dacă eşti însărcinată), alune şi seminţe, orez brun, arahide, lapte, ouă, carne de pui, pâine integrală de grâu, fructe uscate, legume verzi, legume crude şi peşte pentru conţinutul lor de vitamina B, esenţial în alimentaţia celor care suferă de nevralgii.

Dacă masticaţia este dureroasă, este indicată o supă dintr-o varietate de alimente cu conţinut de vitamina B, astfel încât să poată fi băută dintr-o cană sau, dacă este mai uşor, cu un pai gros.

Supa de pui îmbogăţită cu orz şi orez brun oferă o modalitate simplă, nutritivă şi delicioasă de a furniza vitamina B.

Uleiurile atenuează durerea şi tensiunea nevralgică. Astfel, uleiurile de levănţică, muşeţel, rozmarin pot fi folosite cu o compresă rece aplicată pe zona afectată.

Mai mult decât atât, nevralgia este agravată de stres, astfel, poţi folosi în cada de baie un ulei antistres.

Dacă ai tensiune mare, nu este indicat să foloseşti rozmarinul.