Cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor

1 2 jpg jpeg

Când staţi în picioare toată ziua, muşchii sunt tensionaţi şi, prin urmare, de multe ori picioarele sunt supraîncălzite. Transpiraţia este în cea mai mare parte - 98% apă, iar restul reprezintă hormoni, acizi şi alte oligoelemente.

Una dintre problemele cele mai deranjante este mirosul urât la picioarelor. Chiar dacă vă spălaţi în mod regulat pe picioare şi îngrijeşti interiorul pantofilor, de multe ori la scurt timp mirosul revine.

Mirosul urât al picioarelor apare întotdeauna atunci când acestea sunt transpirate - în cea mai mare măsură depinde de suprafaţa bacteriilor de pe piele care au contact direct cu sudoarea eliberată. Pentru această problemă foarte neplăcută există câteva remedii naturiste!

Băi cu podbal Podbalul este o plantă ierboasă, care poate fi folosită mai ales pentru tratamentul transpiraţiei de la nivelul picioarelor. Iată ce ai de făcut pentru a beneficia de proprietăţile acestei plante: un pumn de frunze de podbal se lasă la fiert zece minute într-un litru de apă. Pune amestecul într-un lighean, iar când temperatura devine suportabilă, fă baie de picioare. La final, aplică pudră de talc pe tălpi. Tinctura de rostopască Agenţii patogeni care dau mirosul neplăcut al picioarelor pot fi distruşi cu ajutorul tincturii de rostopască. După spălarea riguroasă a picioarelor, se aplică tinctură pe tălpi şi între degete cu un tampon. Pentru un efect mai puternic, poţi adăuga şi ulei esenţial de arbore de ceai, de lămâie sau de muşeţel. Băi cu oţet de mere Un alt remediu cu efecte remarcabile contra mirosului neplăcut al picioarelor şi care ajută în acelaşi timp la tratarea micozelor, calmând iritaţiile şi mâncărimile, este oţetul de mere. Astfel, se recomandă spălarea frecventă a picioarelor cu un amestec din doi litri de apă în care s-au diluat două-trei linguri de oţet de mere, iar efectele se pot observa în doar câteva zile. Uleiuri aromatice Se fac băi cu apă apă călduţă în care se adaugă trei-patru picături de ulei de lavandă, de mentă, de arbore de ceai sau de cimbru. Aceste uleiuri nu doar maschează mirosul, ci ajută şi la combaterea ciupercii piciorului prin efectul lor antimicotic, antiseptic şi calmant. Băi cu ceai negru Ceaiul negru este un alt remediu natural pentru mirosul deranjant al picioarelor. Acidul tanic pe care acest ceai îl conţine este un agent antibacterian care „ucide” bacteriile ce cauzează mirosul neplăcut. De asemenea, ceaiul negru închide porii, reducând transpiraţia. Astfel, la un litru de apă clocotită se pun două pliculeţe de ceai negru, care se lasă la infuzat 10 minute. Infuzia se pune într-un lighean peste care se adaugă apă rece şi se înmoaie picioarele timp de 30 de minute. Repetă acest procedeu de două ori pe zi, timp de o săptămână, apoi de două ori pe săptămână.