Cum scapi de constipaţie prin metode naturale

1 2 jpg jpeg

Dacă ştii că ai probleme cu constipaţia, nu amâna niciodată momentul în care să mergi la toaletă, pentru că problema se va înrăutăţi. Ai grijă să te hidratezi suficient, adică să bei între 10 şi 12 pahare cu apă pe zi.

Ca să previi constipaţia, este important să ai un tranzit intestinal bun, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îţi lipsească fibrele din dieta zilnică.

Consumă legume şi fructe proaspete

Zmeura este o alegere excelentă, pentru că are nu mai puţin de opt grame de fibre la 100 de grame. O poţi mânca la micul dejun alături de iaurt şi cereale integrale. Bananele, prunele şi portocalele se numără, de asemenea, printre fructele pe care nu trebuie să le ocoleşti. Cât despre legume, optează pentru roşii, castraveţi, dovleac şi fasole neagră.

Chefirul

Lactatele sunt de ajutor, cel mai indicat fiind chefirul. Este o sursă bogată de bacterii bune pentru sănătatea sistemului digestiv, facilitând digestia.

Tărâţele de grâu

Poţi ţine o cură cu tărâţe de grâu sau cu tărâţe de psyllium, pentru că au un puternic efect laxativ. Dimineaţa, pe stomacul gol, iei un amestec obţinut din două linguriţe de tărâţe de grâu sau de psyllium, la jumătate de cană cu apă.

Cura aceasta se poate face zilnic, timp de 30 de zile. Dacă problema persistă, cura se reia.

Evită alimentele care constipă

O alimentaţie bogată în carne, indiferent că este slabă sau grasă, în brânză, pastele făinoase, pot favoriza apariţia constipaţiei. Nu trebuie să le consumi în exces.

Bea ceaiuri din plante

Şi anumite ceaiuri din plante te pot scăpa de constipaţie. Este vorba despre ceaiul de cruşin, despre cel de fenicul, de nalbă şi de brusture. Bea câte două-trei astfel de ceaiuri pe zi.