Cum scapi de băşicile dureroase cauzate de încălţăminte

2 jpg jpeg

De regulă, băşicile sunt generate de transpiraţia picioarelor şi de frecarea lor în pantofi, fie că e vorba de un pantof din piele tare sau de unul cu jumătate de număr mai mic ori mai mare.

Combate transpiraţia picioarelor

La magazinele de încălţăminte există remedii sub formă de pudră care te ajută să nu îţi mai transpire piciorul. Însă ar trebui să ai grijă ce tip de pantofi îţi cumperi, şi anume optează pentru cei din piele naturală şi renunţă la cei din materiale sintetice.

Alegerea şosetelor este şi ea foarte importantă, astfel că dacă observi că piciorul transpiră poţi folosi şosete speciale de la magazinele cu articole sportive. Vorbind de articole de încălţat, bumbacul nu lasă pielea uscată, absorbind umezeala din încălţări, iar talpa se va păstra umedă. Există anumite firme care fac încălţăminte de tip medicinal protejând piciorul de probleme deranjante care îşi pot strica ziua. Poţi utiliza branţurile din silicon, pentru că au rolul de a reduce frecarea în zonele în care faci de obicei băşici.

Evită să le spargi

Nu este bine să le spargi pentru că se pot infecta. Nu folosi mai multe zile la rând perechea de încălţăminte care ţi-a creat o stare de disconfort. Este indicat să laşi băşicile să se vindece în mod natural, nu înainte de a pune un plasture medicinal. Cât timp locul este dureros, încalţă-te cu ceva comod. Curăţă locul cu apă şi nu cu iod sau alcool sanitar. Nu uita să schimbi pansamentul zilnic pentru a nu se infecta. Nu rupe pelicula băşicii, decat daca s-a uscat complet. Dacă nu se vindecă şi vrei să le spargi cere ajutorul medicului!

Nu sparge vezicula cu lichid dacă suferi de HIV, cancer, boli cardiovasculare sau diabet fiindcă există riscul de infectare!

Plasturele salvator

Chiar dacă nu ai o băşică dar ştii că în anumite locuri ale labei piciorului ai o predispoziţie în a face, cel mai bine e să-ţi pui dinainte un plasture.

Ţine picioarele în apă

Acest procedeu va duce la curăţarea rănii, îţi va înmuia pielea din zona băşicii ducând la vindecarea ei mai repede. Cum se procedează: ia un lighean şi varsă în el apă caldă în care ai pus puţină sare Epson. Te vei relaxa subit. Dacă nu ai acest ingredient, poţi face un ceai concentrat din muşeţel şi să-l torni în lighean. Ai grijă ca apa să nu fie fierbinte!

Gel de aloe vera

Datorită proprietăţilor astringente ale acestei plante, poţi preveni infectarea locului dureros cu gel de aloe vera fiindcă are rolul şi de curăţare. Odată aplicat acest gel, vei simţi o senzaţie de răcorire, iar durerea va dispărea pentru o perioadă.