Cum să tratezi naturist durerile de încheieturi

1 2 jpg jpeg

pot avea cauze variate, de la simpla poziţie vicioasă, până la afecţiuni precum osteoporoza, artrita, osteoartrita, poliartrita reumatoida, guta.

Dacă durerea devine insuportabilă, apar umflături, roşeaţă şi deformări, este indicat să mergi la medic. Durerile uşoare pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale.

Brusturele are în compoziţie subtanţe care ajută la eliminarea durerilor de la nivelul încheieturilor şi la recăpătarea mobilităţii. Ceaiul se prepară din 2 linguri de rădăcină mărunţită la un litru de apă clocotită. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi.

Durerile reumatice şi pe cele provocate de gută pot fi ameliorate cu ajutorul cataplasmelor cu ceapă. Se toacă o ceapă, se pune între 2 bucăţi de tifon, apoi se aplică pe locul dureros şi se ţine câteva ore.

De asemenea, un bun calmant pentru durerile de articulaţii este şi decoctul din ceapă. Se taie 3 cepe necurăţate şi se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Se consumă câte un pahar de decoct, de 2 ori pe zi.

Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamaţiilor locale, de tipul luxaţiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.

Frunzele de urzică sunt folosite pentru a trata simptomele dureroase de artrită, gută şi reumatism. Planta ajută la reducerea inflamaţiilor articulare şi, în acelaşi timp, consolidează structura osoasă. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă, la o ceaşcă de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol.

Pentru ameliorarea durerilor de articulaţie sunt recomandate cataplasmele cu foi de varză. Frunzele se spală, se zdrobesc şi se aplică pe zonele dureroase.