Cum să tratezi arsurile

1 2 jpg jpeg

Unguent cu vitamina E

De îndată ce începe procesul de vindecare, o cremă cu vitamina E poate contribui la refacerea elasticităţii ţesutului şi la reducerea cicatricelor.

Gel de aloe vera

Aloe vera este un grozav prim ajutor în cazul arsurilor. Iată ce trebuie să faci: rupe pur şi simplu o frunză de aloe vera şi împrăştie direct pe arsură gelul gros care iese din ea. Dacă acest lucru este făcut cât mai curând după arsură, este stimulată vindecarea.

Miere de albine

După ce pielea s-a răcit, un tratament naturist excelent este mierea. Aceasta este antiseptică şi, în acelaşi timp, grăbeşte vindecarea.

Ulei esenţial de levănţică

Şi uleiul de levănţică are proprietăţi antiinflamatoare şi antianalgezice şi stimulează vindecarea ţesuturilor. Este folosit ca prim ajutor eficient pentru arsuri încă din primii ani ai secolului trecut. Reţine să-l aplici în amestec cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui!

Sfat

Evită să bei lichide calde Persoanele care suferă arsuri trebuie să ocolească băuturile calde, să bea apă rece, cu înghiţituri foarte mici. Aşa se vor înlocui lichidele pierdute din organism!