Cum să-ţi întăreşti imunitatea

1 2 jpg jpeg

Ceai de echinacea

Ceaiul de echinacea, băut de 2 ori pe zi, este ideal în creşterea imunităţii. Stimulează producerea de globule albe, care luptă eficient cu infecţiile.

Planta are proprietăţi antiinflamatoare şi antifungice, de aceea este recomadat să faci o cură de o lună de zile cu infuzie de echinacea.

Leacuri cu cătină

Fiind bogată în vitamina C, cătina este benefică pentru creşterea imunităţii. Se ia o linguriţă de bobiţe de cătină cu miere, dimineaţa, pe stomacul gol. Eficient este şi siropul obţinut din fructele acestei plante.

Mănâncă legume şi fructe proaspete

Vitaminele A şi B, antioxidanţii din legume sunt printre cei mai buni întăritori ai sistemului imunitar. Aceste elemente nutritive ajută limfocitele (celulele care luptă cu infecţiile) să se dividă corect. Este indicat să mănânci legume, la fiecare masă.

Cele mai bune sunt fasolea, varza şi spanacul, fiindcă sunt bogate în flavonoizi, fier şi calciu. Între mese, este important să mănânci fructe proaspete, de sezon. Fructele şi legumele conţin fibre, de ajutor pentru formarea de bacterii bune în stomac.

Alimente bogate în acizi graşi

O altă regulă importantă pentru menţinerea unei imunităţi de fier este să consumi alimente bogate în acizi graşi Omega-3 şi Omega-6. Este vorba despre peşte gras, dar şi despre fructe oleaginoase.

În afară de alimentaţie, este important să faci mişcare, cel puţin 30 de minute în fiecare zi.