Cum să-ţi faci propriul sirop de tuse

1 2 jpg jpeg

Sirop de brâncuţă

Un remediu util în caz de tuse, siropul de brâncuţă se ia astfel: câte 50 ml, de 3 ori pe zi. Dacă vrei să-l faci singur, îţi trebuie o lingură de plantă, pe care o fierbi în 350 ml de apă.

După un sfert de oră, pui 650 g de zahăr şi mai laşi o dată la fiert până când capătă consistenţa obişnuită a unui sirop.

Sirop de brad

Pentru calmarea tusei, ia sirop de tuse diluat cu puţină apă. Pentru prepararea lui, ai nevoie de un kilogram de muguri de brad şi 2 litri de apă. Le laşi să clocotească 20 de minute. Stingi focul şi, după răcire, adaugi 900 de grame de zahăr şi mai dai totul în clocot.

După ce se răceşte din nou, strecori siropul, îl pui într-un recipient din sticlă, închis la culoare şi-l păstrezi la frigider.

Sirop de ceapă

Din ceapă se poate face un alt leac cu efect expectorant care alungă tusea. Pentru a face sirop din aceste legume, mărunţeşti o jumătate de kilogram de ceapă şi 2 căţei de usturoi, apoi dai totul la fiert timp de 10 minute într-un litru de lapte. Laşi la răcit şi când e călduţ, îl strecori şi adaugi un pahar de miere.

Din acest sirop iei câte 2-3 linguriţe, de 3 ori pe zi, până când te lasă tusea.