Cum să-ţi albeşti dinţii în mod natural

1 2 jpg jpeg

Cum să-ţi albeşti dinţii în mod natural - suc de lămâie

Faţă de multele beneficii pentru sănătate, lămâia este şi un aliat de nădejde atunci când vine vorba de dinţi. Acidul citric din compoziţie luptă împotriva tartrului sau, mai bine spus, a îngroşării plăcii dentare, parţial responsabilă de îngălbenirea dinţilor. În plus, tartrul este şi cauza majorităţii cariilor dentare, a bolilor gingivale (precum gingivita), precum şi a respiraţiei urât mirositoare (halena).

Cum îl utilizezi? Periază uşor dinţii cu un pic de suc de lămâie proaspăt stors şi apoi clăteşte bine. Atenţie! Nu repeta această procedură decât o dată pe săptămână, cel mult, deoarece aciditatea citrică ce ajută la eliminarea tartrului poate deteriora, de asemenea, smalţul dinţilor.

Cum să-ţi albeşti dinţii în mod natural - bicarbonat de sodiu

Este un ingredient adesea recomandat pentru albirea naturală a dinţilor. Acesta îndepărtează depunerile de tartru, datorită proprietăţilor sale abrazive uşoare şi albesc dinţii.

Aplică o dată pe săptămână un praf de bicarbonat pe periuţa ta de dinţi în loc de pastă. Nu îl utiliza prea frecvent, deoarece îţi poate slăbi smalţul dinţilor. O dată pe săptămână este suficient.

Cum să-ţi albeşti dinţii în mod natural - decoct de busuioc

Într-o cană cu apă rece (200 ml) se pun două linguriţe de frunze uscate de busuioc şi se lasă la macerat 10 minute, apoi se pune pe foc şi se clocoteşte, după care se lasa acoperit 15 minute. Se clăteşte gura după fiecare spălare pe dinţi.

Cum să-ţi albeşti dinţii în mod natural - ulei de arbore de ceai

Pe lângă tratarea gingivitelor, ulcerelor bucale şi a abceselor, uleiul esenţial de arbore de ceai, cunoscut şi sub numele de Melaleuca, asigură curăţarea gurii şi a dinţilor. Proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice fac din acest ulei un antiseptic excelent pentru gură. În plus, acest ulei conţine şi ingrediente active care îţi albesc în mod natural dantura.

Poţi face o gargară cu o jumătate de pahar de apă, în care ai pus câteva picături de ulei esenţial arbore de ceai. Dacă ai răni bucale sau afte, aplică o picătură de ulei esenţial direct pe acestea, cu ajutorul unei dischete de vată sau cu un tifon steril, o dată pe zi, până când dispar.

Precauţii! Uleiul esenţial de arbore de ceai poate fi iritant, de aceea este bine să faci un test pe o porţiune mică de piele, înainte de utilizare. De asemenea, uleiurile esenţiale nu sunt indicate femeilor însărcinate şi nici copiilor.