Cum să scapi rapid de durerile de burtă

1 2 jpg jpeg

Pentru aceste suferinţe există remedii simple şi rapide care vor ameliora considerabil durerile!

Crampele dureroase din timpul menstruaţiei se tratează cu ceai cald de muşeţel. Infuzia de muşeţel uşurează crampele şi reduce spasmele. Chiar şi durerile de stomac pot ameliorate cu ceai de muşeţel, datorită proprietăţilor antiinflamatorii ale plantei, care relaxează muşchii abdominali şi reduce contracţiile stomacului. Se consumă, astfel, câte 3 căni de ceai zilnic, până la atenuarea durerilor.

Compresele calde sunt de asemenea eficiente pentru calmarea durerilor de stomac. Poţi folosi o sticlă umplută cu apă caldă sau chiar o pernă electrică, aplicate direct pe abdomen. Căldura va relaxa muşchii abdominali şi va uşura disconfortul.

Un alt remediu vechi dar la fel de eficient pentru durerile de stomac este să bei apa de la orezul fiert. Acesta acţionează ca un emolient, ameliorând inflamaţia şi mucoasa stomacului.

Se fierbe jumătate de ceaşcă de orez în două căni de apă. Se fierbe la foc mic, iar după ce s-a fiert se lasă alte 3 minute cu capacul pus. Se scurge apa şi se bea caldă adăugând o lingură de miere, după preferinţe.

Ceaiul de mentă face de asemenea minuni în cazul durerilor de burtă. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea fluxului de bilă şi la o mai bună digerare a mâncării. Acest lucru este util mai ales în cazul în care suferiţi de indigestie sau gaze - balonare.

Se fierbe un pumn de frunze de mentă proaspete sau 1-2 linguriţe uscate la o cană de apă. Se lasă la fiert timp de 5-10 minute. La fel de bine, se pot folosi şi frunze proaspete de mentă la prepararea ceaiului.

În caz de indigestie, un pahar de apă caldă în care ai stors suc de lămâie va ajuta la calmarea durerilor de burtă. Acest amestec va stimula producerea de acid clorhidric, care descompune hrana.

Ghimbirul conţine substanţe chimice naturale numite gingerol şi shogaols. Aceste substanţe chimice ajută la relaxarea musculaturii netede, ameliorând durerile sau crampele abdominale produse de colici şi nu numai. Rădăcina de ghimbir este de asemenea eficientă în ameliorarea simptomelor de greaţă, care pot fi însoţite şi de durerăi de stomac.

Se toacă mărunt 1-2 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt şi se fierbe cu 1-2 căni de apă timp de 3 minute. Se adaugă miere şi u strop de lămâie imediat ce s-a răcit.