Cum să scapi de punctele negre cu ceai verde

1 2 jpg jpeg

Cum să scapi de puncte negre cu ceai verde: mască cu argilă albă şi ceai verde

Argila albă, cunoscută, de asemenea, şi sub denumirea de caolin, reprezintă un ingredient natural excelent pentru tratarea pielii grase şi a acneei, fiind una dintre cele mai folosite argile cu uz cosmetic.

Aceasta va extrage delicat impurităţile din piele fără să irosească uleiurile naturale ale acesteia, în timp ce, simultan, va exfolia, curăţa şi stimula circulaţia pielii.

Masca cu argilă albă şi ceai verde are un puternic efect astringent asupra tenului, mai ales în cazul în care este afectat de acnee şi puncte negre. Argila va curăţa în profunzime tenul şi va elimina excesul de sebum, rezultând un ten mai curat şi mai luminos.

Mod de preparare: preparaţi o infuzie din trei pliculeţe de ceai verde la o cană de apă clocotită (pentru a fi cât mai concentrat). Utilizaţi apă plată şi nu apă de la robinet, întrucât aceasta conţine clor. Într-un bol separat, puneţi două linguriţe de argilă albă peste care adăugaţi ceai verde. Dozaţi în aşa fel încât să obţineţi o pastă omogenă ce poate fi întinsă pe faţă (evitaţi zona sensibilă a ochilor).

Aplicaţi masca pe tenul perfect curăţat în prealabil şi lăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi îndepărtaţi cu apă rece. Utilizaţi această mască de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Cum să scapi de puncte negre cu ceai verde: tonic cu ceai verde şi oţet de mere

Combinate, ceaiul verde şi oţetul de mere reprezintă un remediu extrem de eficient pentru acnee şi puncte negre. Oţetul de mere este ideal pentru pielea inflamată - elimină punctele negre şi echilibrează pH-ul epidermei.

faceţi o infuzie din trei pliculeţe de ceai verde în 100 de ml de apă. În momentul răcirii infuziei, adăugaţi o linguriţă de oţet de mere (nu mai mult) şi turnaţi amestecul într-o sticluţă cu pulverizator Păstraţi sticluţa la frigider.

Folosiţi acest tonic de trei ori pe săptămână, seara: aplică-l pe pielea curată şi lasă să acţioneze cel puţin jumătate de oră. Clăteşte faţa şi aplică crema hidratantă.

Cum să scapi de puncte negre cu ceai verde: baie de abur cu ceai verde

Băile de abur reprezintă un adevărat răsfăţ pentru pielea feţei, pentru că te ajută să tratezi, să combaţi sau să ameliorezi probleme precum tenul gras, punctele negre sau aspectul tern.

Ele au efecte identice precum cele ale saunei pentru corp - detoxifică, elimină impurităţile pielii, deschid porii (astfel încât eventualele coşuri sunt mai uşor de extras) şi hidratează în profunzime epiderma, ajutând-o să-şi recapete supleţea şi catifelarea.

Baia de aburi nu este altceva decât o infuzie fierbinte de plante, într-un vas cu diametru mare, astfel încât să poţi sta cu faţa aplecată asupra lui. Tocmai de aceea, ai nevoie de un prosop mare care să-ţi acopere capul şi vasul în acelaşi timp, pentru a nu permite vaporilor să se risipească.

fierbe apă într-un vas mai mare şi adăugă 5 pliculeţe de ceai verde. Se ţine capul aplecat deasupra vasului la o distanţă de aproximativ 30 de cm (sau cât de aproape suportaţi), astfel aburii să ,,atingă" fiecare porţiune a feţei.

La final, tenul tău va fi pregătit pentru următorul pas - aplicarea unei măşti naturale. Şi pentru că în urma băii de abur porii sunt complet deschişi, pielea ta va absorbi mai bine toate substanţele nutritive ale măştii.