Cum să scapi de migrene fără medicamente

2 2 jpg jpeg

Optează pentru o dietă săracă în grăsimi

Studiile arată că alimentaţia joacă un rol important în controlarea migrenelor. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au ales să consume alimente sărace în grăsimi, au avut cu 40% mai puţine dureri de cap. În plus, atunci când au avut dureri de cap, intensitatea acestora a scăzut, la fel ca şi durata lor.

Vitamina B2, iarba-fetei şi brusture

Toate acestea s-au dovedit a fi eficiente în reducerea migrenelor. Un studiu Belgian arată că peste 60% dintre persoanele care iau suplimente pe bază de vitamina B2, în fiecare zi, au mai puţine migrene, spre deosebire de cei care nu iau.

Şi extractul din iarba-fetei contribuie la relaxarea organismului, prevenind apariţia durerilor de cap, conform cercetătorilor britanici.

În plus, produsele care conţin brusture şi-au dovedit eficacitatea la peste 68% dintre voluntari. Testele au arătat că persoanele care sufereau de migrene, le-au redus frecvenţa la jumătate.

De ce nu e bine să foloseşti analgezice

Dacă remediile naturiste nu te ajută să scapi de migrene, încearcă să nu exagerezi cu analgezicele. Folosirea în exces a pastilelor creează efectul de "rebound". Durerile de cap vor fi mai des şi mai puternice, ne atenţionează specialiştii.

Info: Potrivit specialiştilor de la Centrul Medical din Atlanta, durerile de cap apar adesea din cauza nivelului ridicat de stres din organism, dar şi din cauza dereglărilor hormonale, a mirosurilor şi a luminilor puternice, din cauza fumatului, a alimentaţiei, dar pot fi şi un simptom al anumitor afecţiuni.