Cum să scapi de mahmureală

1 2 jpg jpeg

Bea multă apă

Corpul s-a deshidratat şi are nevoie de un consum ridicat de apă pentru a-şi reveni, deci bea multă apă. Organismul este făcut din 90% apă, iar după o petrecere prelungită nivelul de apă din corp poate să scadă .

Creşte numărul de porţii de legume şi fructe

Este recomandat ca după un consum ridicat de alcool să mănânci multe fructe şi legume, deoarece băuturile alcoolizate reduc nivelul de vitamine şi minerale din corp, iar organismul, pentru a funcţiona la nivel optim, are nevoie de substanţe hrănitoare.

Odihneşte-te

Ai nevoie să-şi refaci bateriile după o noapte albă. Dacă te deranjează lumina zilei, poţi trage draperiile şi ai putea să îţi pui o mască pe ochi pentru a nu pătrunde lumina şi pentru a te putea odihni.

Alungă durerea de cap cu ceaiuri medicinale

După o noapte lungă, pentru a se pune pe picioare, ai nevoie de detoxificare. Poţi face acest lucru cu ajutorul ceaiurilor din plante, precum muşeţel, mentă sau fenicul. Este bine să consumi aceste lichide, deoarece calmează stomacul şi îl relaxează. De asemenea, reduc durerile de cap şi sunt de ajutor şi în caz de indigestie.

Sfat

Prepară o cafea slabă. Cea tare nu va face decât să te deshidrateze şi mai mult.

Fă puţină mişcare

Puţin sport în casă sau o plimbare poate face corpul să elimine toxinele prin transpiraţie. De asemenea, exerciţiile fizice uşoare vor ajuta să crească nivelul de oxigen la nivelul creierului.

Truc

Mănâncă o banană, pentru că ajută la calmarea stomacului şi, datorită substanţelor nutritive pe care le conţine (magneziu, potasiu) va anihila efectul alcoolului asupra organismului. Mai poţi lua un iaurt probiotic pentru a reface flora stomacală.

Ştiai că...

... după o noapte în care ai consumat mai mult alcool, ai putea bea o supă clară de pui pentru a reduce simptomele mahmurelii?