Cum să previi picioarele umflate

1 2 jpg jpeg

Dureri la nivelul gleznelor, al gambelor, senzaţia de picioare umflate, sunt doar câteva dintre neplăcerile cauzate de această afecţiune. Unde mai pui şi faptul că mersul venine unul greoi.

Din cauza dereglărilor hormonale femeile par a fi mai predispuse la această afecţiune.

Dezechilibrele hormonale

Retenţia de apă este una dintre cauzele favorizante ale senzaţiei picioarelor greoaie, ce se manifestă cu precădere seara. În plus un rol destul de important îl joacă şi încălţămintea nepotrivită, sedimentarismul şi lipsa hidratării constante.

Imediat ce s-a instalat această afecţiune circulaţia sângelui este încetinită iar toxinele nu mai sunt drenate şi eliminate, aspect care menţine senzaţia de picioare greoaie. Estrogenul, hormonul feminin are o cotă parte, deoarece favorizarea retenţia apei şi stagnarea sanguină. În plus acest hormon variază destul de mult în timpul ciclului menstrual, aspect care influenţează circulaţia sangvină. Unde mai pui că toate schimbările hormonale din timpul sarcinii favorizează insuficienţa venoasă.

O dată ce ai observat apariţia acestui simptom al picioarelor grele este indicat să iei de urgenţă măsurile necesare deoarece în timp se poate ajunge la maladii venoase mult mai grave, amintind aici varicele, edemele şi ulcerul varicos.

Mişcarea zilnică este indispensabilă

Cu cât faci ami multă mişcare cu atât vei avea o musculatură mai sănătoasă şi o circulaţie sangvină mai bună. Profită de timpul frumos de afară şi plimbă-te desculţ în ritm alert pe plajă, pe malul unui râu, mergi cu bicicleta, rolele. Poţi să te înscrii la cursuri de dans, yoga, pilates sau să joci tenis de câmp în aer liber. Pentru mişcare nu există vârstă, naţionalitate sau sex. Trebuie doar să îţi faci timp. Astfel vei observa că musculatura ta se va tonifia, circulaţia la nivelul membrelelor şi nu numai se va îmbunătăţi iar senzaţia de picioare grele va dispărea ca prin magie.

Un alt aspect destul de important este acela că făcând mişcare în mod constant vei triumfa impotriva surplusului de kilograme, problemă care atrage de obicei senzaţia de picioare grele, balonare sau constipare.

Îmbrăcămintea lejeră

Evită pe cât posibil poziţia de picior peste picior, sau să stai foarte mult într-o singură poziţie( în picioare sau pe scaun). O atenţie deosebită trebuie acordată şi tocurilor deoarece aceastea exerciţă o presiune mult prea mare adesea asupra articulaţiilor. Poţi să optezi pentru unguente stimulante pentru circulaţia sangvină, pe care să le foloseşti mai ales seara înainte de culcare.

Şi îmbrăcămintea joacă un rol destul de important, cu cât este mai mulată pe corp cu atât va îngreuna circulaţia, mai ales la nivelul picioarelor.

Trucurile pentru menţinerea sănătăţii picioarelor tale mai cuprind şi o baie în care să pui doi pumni de sare ca la final să aplici un duş rece de la tălpi până la genunchi.

Vitamina E, secretul tinereţii

Ideal ar fi ca această vitamină să nu lipsească din alimentaţia ta. Împreună cu complexul vitaminic B, vitamina C, antioxidanţii din fructe şi legume sunt esenţiali pentru buna funcţionare a organismului tău.

Activitatea vitaminei E este sporită de suplimentele bogate în oligoelemente precum seleniu, zinc, magneziu.

Băile locale cu ceai de coajă de salcie sau ceai de brusture sunt extrem de benefice pentru problema picioarelor grele.

Află care sunt beneficiile fructelor de sezon AICI

Viţa de vie roşie tratează insuficienţa venoasă

Conţinutul de antocianine sunt extrem de eficiente deoarece cresc rezitenţa vaselor de sânge. În plus taninurile şi flavonoidele previn stagnarea sângelui la nivelul vaselor sangvine.

Coacăzele negre stimulează circulaţia sangvină

Atât frunzele cât şi uleiul de sâmbure de coacăze conţin taninuri benefice circulaţiei sangvine dar şi a sistemului limfatic. Pentru ate bucura de beneficiile sale poţi alege să le consumi în stare crudă ori de câte ori ai ocazia, să bei ceai din frunze de coacăze sau să faci băi la picioare în care să adaugi pulbere de coacăze făcută atât din plantă cât şi din fructul uscat şi apoi pisat sau date prin râşniţă.