Cum să combaţi naturist durerile articulare

1 2 jpg jpeg

Durerea în general, mai ales la nivel articular poate ascunde cauze diverse. Pentru a putea pune un diagnostic corect este necesară o investigaţie amănunţită în care să se ţină cont şi de istoricul familial.

În cazul în care părinţii tău sau alte rude se confruntă cu probleme precum coxartroza, gonartroza sau osteoporoza este indicat să acorzi o atenţie sporită masei osoase şi să îi susţii buna activitate pritr-o alimentaţie corectă, echilibrată şi multă mişcare.

Ghimbirul te scapă de dureri

Cunoscut mai ales datorită acţiunii sale antiinflamatoare, ghimbirul consumat cu regularitate este benefic pentru a te scăpa de durerea articulară mai ales. Poţi să îl consumi în salate, smoothie-uri, sucuri, în limonadă alături de lămâie şi mentă are un gust extraordinar de bun.

Unde mai pui şi faptul că va accentua procesul de ardere a grăsimilor, deci este un bun aliat şi al siluetei tale.

O alternativă a ceaiului cald, pe perioada verii poţi opta pentru a adăuga 2-3 centimetri de ghimbir ras într-o sticlă de 2 litri de apă şi să o consumi pe parcursul zilei.

Calciul, necesar pentru articulaţii

Uită de tot ce înseamnă alimente procesate, prăjite şi adoptă o alimentaţie bazată mai mult pe fructe, legume şi plante aromatice.

În plus, ţine cont de faptul că vitamina C regăsită atât în fructe cât şi în legume este benefică mai ales pentru imunitatea ta, iar o imunitate crescută înseamnă o sănătatea mai bună şi de durată.

Adoptă ca şi gustare nucile, seminţele, peştele şi lactatele proaspete care îţi aduc un aport bun de calciu, benefic pentru articulaţiile tale mai ales.

Nu uita că organismul tău are nevoie de acizi grasi de tipul celor Omega 3 şi 6 pentru buna funcţionare a sistemului cardiac şi nu numai.

Află cât de utilă este tinctura de arcdei iute în sciatică AICI

Unguent cu ardei iute

Dacă ştii că te poţi confrunta cu o durere articulară când îţi este lumea mai dragă, asigură-te că ai la îndemână o cremă pe bază de capsaicină, sau poţi să îţi prepari acasă. Pune în 3 linguri de ulei de măsline pulbere de ardei iute suficientă cât să obţii o pastă şi apoi aplic-o pe locul dureros. Datorită conţinutului de substanţă P, substanţă responsabilă cu trimiterea senzaţiei de durere la creier aceasta va ameliora durerea, iar dacă observi o uşoară usturime locală după aplicare, nu te panica, aceasta va dispărea după primele aplicări.

Nu uita de relaxare!

Cercetătorii japonezi afirmă că aromoterapia poate fi cheia pentru un sistem nervoc echilibrat şi relaxat şi un sistem imunitar puternic. Astfel că, esenţe precum lavanda, menta, rozmarinul sunt responsabile cu reducerea nivelului de cortizon din organism, hormon care este legat de nivelul de stres acumulat. Astfel că, nu evita ca imediat ce ajungi acasă să aprinzi candela de aromoterapie şi să pui câteva picături din aceste uleiuri pentru a induce starea de confort şi relaxare în timp ce te pregăteşt de baie şi de cină.

30 de minute de mişcare zilnic

Cel mai bun sport pentru aceste probleme pare a fi mersul pe jos cel puţin 30 de minute în fiecare zi în ritm alert şi înotul.

Cel din urmă facilitează atât lucrarea întregi musculaturi, mai ales că în apă organismul este mult mai uşor şi presiunea exercitată asupra articulaţiilor este mult mai mică decât în orice alt sport. Astfel vei reduce impotenţa funcţional şi atrofierea musculară, doi factori decisivi în apariţia durerilor musculare, articulare şi nu numai.