Cum poţi scăpa naturist de tusea seacă?

1 2 jpg jpeg

Când vine vorba despre tuse trebuie precizat faptul că există două tipuri şi anume: tusea productiva care elimină mucusul existent în căile respiratorii, şi tusea seaca pe care trebuie să o potoleşti cât mai repede pentru ca altfel pot apărea complicaţii.

Ţine cont şi de faptul că această tuse seacă poate fi provocată de cele mai multe ori în cazul în care există o oarecare alergie, dar şi în cazul incipient al unei gripe.

Deşi există numeroase medicamente cu ajutorul cărora poţi trata aceste forme de tuse, încearcă în primă instanţă varianta naturistă, urmând ca în cazul în care rezultatele pozitive nu apar să consulţi un medic specialist.

Mierea, dulcele bun la toate

2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai vechi şi bune produse naturiste, mierea, datorită proprietăţilor sale antibacteriene te va ajuta în cazul tuisei seci să elimini bacteria responsabilă cu acest simptom, astfel încât este necesar să iei 3 linguri de miere pe zi atât pentru a calma senzaţia de disconfort cât şi tusea seacă.

Un alt remediu naturist conţine lămâia în amestec cu mierea de albine, Taie o lămâie fără coajă în bucăţi mici şi toarnă peste ea miere cât să o cuprindă, las-o cel puţin 15 minute după care poţi să iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

De asemenea, poţi să presari peste o felie de lămâie un pic de sare şi de piper şi să o ţii pe limbă până se consumă.

Află care sunt contraindicaţiile ridichei negre AICI

Celebra gargară cu apă cu sare

1 2 jpg jpeg

În cazul în care ai gâtul inflamat, cel mai la îndemână remediu este gargara de apă cu sare. Aceasta va ajuta la dezinflamarea gâtului şi la curăţarea tractului respirator. Poţi să amesteci într-un blender o mână de migdale cu zeama de la două portocale şi să bei acest amestec pe parcursul zilei.

Ridichea neagră şi ghimbirul

2 jpg jpeg

1 lingură de mentă uscată, 3 linguri de ghimbir mărunţit, 1 ceaşcă de miere şi 4 ceşti cu apă. Adăugati menta şi ghimbirul în apă, apoi puneţi la fiert. Când s-a răcit adaugă mierea şi consumă pe parcursul zilei.

Şi ridichea neagră dacă o tai în două jumătăţi , îi scobeşti mijlocul, pui zahăr şi laşi cel puţin o oră va acumula un suc ce va calma tusea seacă.