Cum poţi să tratezi eficient arsurile

1 2 jpg jpeg

Tratamentul imediat constă în aplicarea de apă rece timp de 5 - 10 minute, pentru a reduce căldura din ţesutul afectat. Arsurile grave necesită asistenţă medicală urgentă, cu tratament aplicat fără întârziere, mai ales la copii, bebeluşi sau bătrâni. Şi adulţii trebuie să meargă de urgenţă la spital dacă au o arsură mai mare decât o palmă.

Dacă e provocată de o substanţă chimică

Dacă arsura provine de la o substanţă chimică, hainele afectate se pot îndepărta, însă dacă sunt lipite de arsură se recomandă să nu le scoţi înainte de tratament ca să nu faci mai mult rău. Toate arsurile sunt dureroase şi trebuie atinse cât mai puţin.

Nu aplica unguente grase

În cazul arsurilor sau opăririlor, nu trebuie să foloseşti unguente grase, unt sau alte grăsimi. Acest lucru n-ar face decât să-ţi ardă şi mai mult pielea şi, cu siguranţă, nu dorieşti să se întâmple acest lucru. Răceşte întotdeauna zona ca prim tratament.

Mierea, de ajutor

După ce pielea s-a răcit, un tratament naturist excelent este mierea. Aceasta este antiseptică şi, în acelaşi timp, grăbeşte vindecarea.

Indicată este şi crema cu vitamina E

De îndată ce începe procesul de vindecare, o cremă cu vitamina E poate contribui la refacerea elasticităţii ţesutului şi la reducerea cicatricelor.

Aloe vera, utilă în caz de arsuri

Aloe vera este un grozav prim ajutor în cazul arsurilor sau opăririlor. Iată ce trebuie să faci: rupe pur şi simplu o frunză de aloe vera şi împrăştie direct pe arsură gelul gros care iese din ea. Dacă acest lucru este făcut cât mai curând după arsură, este stimulată vindecarea fără cicatrice.

Uleiul de levănţică are efect analgezic

Şi uleiul de levănţică are proprietăţi antiinflamatoare şi antianalgezice şi stimulează vindecarea ţesuturilor. Este folosit ca prim ajutor eficient pentru arsuri încă din primii ani ai secolului trecut. Aşa că, acesta se poate utiliza cu încredere.