Cum poţi să stopezi albirea părului

1 2 jpg jpeg

În primul rând, este foarte important stilul tău de viaţă. Alimentaţia, orele de somn sărite, alcoolul sau surmenajul pot fi cauze favorizante ale albirii premature a părului, ale apariţiei ridurilor sau ale diverselor probleme de sănătate.

Procesul natural de îmbătrânire afectează toate celulele corpului, deoarece, în timp, scade producţia de melanină, pigmentul natural secretat de organism, astfel părul devine tot mai deschis la culoare, până la albirea completă.

Moştenirea genetică, o cauză frecventă

Un factor important de care trebuie să ţii cont în cazul în care te confrunţi cu albirea prematură a podoabei capilare este moştenirea genetică. Dacă la unul dintre părinţi părul a albit înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, atunci şi tu eşti predispus la asta. Cum nu poţi stopa procesul natural de îmbătrânire a organismul, nici asupra bagajului genetic nu poţi să intervii.

Cum poţi rezolva această problemă

Uleiul de cocos are capacitatea de a întârzia efectele îmbătrânirii. Folosirea lui pentru îngrijirea corporală nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Este folosit în toate colţurile lumii pentru a menţine sănătatea şi frumuseţea întregului corp. Datorită faptului că este bogat în grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi carbohidraţi, face ca părul să fie mai viguros şi mai sănătos.

În cazul în care alegi să-l aplici zilnic sub formă de mască de păr, acesta poate stopa subţierea firului şi chiar căderea lui.

Cum foloseşti uleiul de cocos pentru a stopa procesul de albire

În primul rând, trebuie să încălzeşti puţin uleiul de cocos, prin frecarea lui între palme. După ce s-a lichefiat, masează părul cu ulei, mai ales la rădăcină. Lasă-l să acţioneze cel puţin 10 minute după care poţi să clăteşti cu apă caldă din abundenţă.

Este recomandat să foloseşti acest remediu în fiecare zi, să înlocuieşti şamponul tău cu ulei de cocos, iar dacă observi că părul se îngraşă, poţi să-l foloseşti pe post de balsam după ce ai folosit şamponul tău obişnuit.

Acest ritual trebuie îndeplinit pe parcursul a 30 de zile consecutive. Ai grijă să foloseşti ulei de cocos organic şi în felul acesta rezultatele vor fi cele dorite!

Sucul de ceapă stimulează creşterea părului

Aplică-l pe scalp de 2 ori pe săptămână, timp de 2 luni. În felul acesta, vei stimula firul de păr să crească şi vei îmbunătăţi circulaţia sangvină la nivelul scalpului. Acest suc este eficient în prevenirea şi stoparea albirii firului de păr.

Ţine cont de faptul că sucul de ceapă te poate ajuta să scapi şi de călcâiele crăpate sau de candida. Îţi este de mare folos şi în tratarea răcelii, a gripei dacă bei ceai de coji de ceapă.