Cum calmezi durerile de monturi

1 2 jpg jpeg

Compresele cu varză

Varza este recunoscută pentru proprietăţile sale cicatrizante şi antiinflamatoare, de aceea ar fi un remediu naturist excelent pentru monturi. Iei două frunze de varză, le striveşti nervurile, le aplici peste monturi, legi bine cu compresă şi laşi astfel de seara până dimineaţa. Durerile vor dispărea la jumătate de oră de la aplicare. Foloseşte acest tratament timp de câteva luni şi vei vedea că durerile date de monturi scad.

Aplicaţii cu ceapă coaptă

Parcă o vezi pe bunica cum aplica repede o ceapă coaptă pe un un loc dureros şi umflat. Aşa că apelează la acest leac natural: cureţi o ceapă, o tai în jumătate, o coci, apoi o ţii câteva minute în oţet. Aplici pe fiecare mont o jumătate de ceapă coaptă şi o ţii o oră. Vei vedea că locul dureros se va calma şi se va desumfla.

Băi călduţe cu ceai de măceş

Ştii despre măceş că e bogat în vitamina C, dar planta aceasta are şi extraordinare calităţi calmante. Mărunţeşti două ramuri de măceş şi le fiebi în două căni de apă timp de 15 minute. Ţii picioarele în acest ceai timp de 15 minute. Faci dimineaţa şi seara o astfel de baie călduţă cu acest decoct de măceş şi durerea îţi va fi luată cu mâna.

Unguent cu seminţe de mărar

Seminţele de mărar sunt un concentrat de substanţe calmante, de aceea ele pot fi folosite şi în ceaiuri pentru a ameliora diverse dureri. Macini seminţele de mărar până obţii o pudră fină pe care o amesteci cu câteva linguri de oţet. Trebuie să obţii un unguent pe care-l aplici pe monturi. Acoperi locul dureros cu un pansament şi laşi astfel până a doua zi, când nu vei mai simţi nici o durere.