Cuişoarele te ajută să te laşi de fumat fără să te îngraşi

1 2 jpg jpeg

Cu siguranţă ştii la ce riscuri îţi supui organismul în timp ce fumezi, iar dacă ai în minte să te laşi de fumat, dar te sperie gândul că te vei îngrăşa, află că există soluţii foarte simple.

Trebuie să înţelegi următorul mecanism: pentru ca alimentele să fie digerate, absorbite, transportate şi stocate sub formă de nutrienţi, organismul consumă energie. Acest consum poate fi stimulat în condiţii de stres, consum de cafea sau nicotină.

Oprirea din fumat este însoţită de creştere ponderală pentru că organismul nu mai cheltuie atât de multă energie. Un prim pas pentru a creşte consumul de energie este să faci mişcare zilnic, cel puţin 30 de minute (mers, alergare, tenis, înot sau orice fel de mişcare care îţi place).

După masă, atunci când de obicei aprindeai ţigara, bea o ceaşcă de ceai verde. Acesta îţi va accelera metabolismul.

Nicotina creşte nivelul de dopamină (asociat cu plăcerea) în creier. Chiar dacă prăjiturile, ciocolata, dulciurile produc acelaşi efect, nu da iama în dulăpiorul cu delicatese. Înlocuieşte-le cu fructe! Cele mai indicate sunt merele, gutuile şi smochinele. Fructele cu un conţinut ridicat de vitamina C echilibrează organismul, ştiut fiind că fiecare ţigară “fură” 2 mg de vitamina C. Execută câteva exerciţii de respiraţie cu ochii închişi. În acest fel îţi relaxezi sistemul nervos, iar tentaţia de a fuma dispare.

Pont! Asigură-te că ai la îndemână scorţişoara şi cuişoare. Ronţăie-le în locul bomboanelor sau al altor alimente care te tentează când te laşi de fumat.