Cuişoarele calmează durerile de dinţi

1 2 jpg jpeg

Durerea în jurul unui dinte însoţită de inflamarea pulpei poate fi cauzată de carii. Atenţia acordată igienei orale – folosirea aţei dentare, periajul atent şi un consum redus de băuturi răcoritoare îmbuteliate, dar şi a zahărului – este esenţială. Important este şi mersul regulat la stomatolog.

Cariile dentare, puroiul sau gingivita pot fi cauza durerii. Pentru ameliorarea durerii de dinţi, poţi lua un analgezic şi consulta stomatologul.

Multe dintre problemele asociate cu durerile de dinţi pot fi evitate printr-o dietă sănătoasă. Mănâncă zilnic citrice şi produse proaspete. Vitamina C este singurul nutrient important în combaterea afecţiunilor gingivale.

Alimentele mai tari, precum merele, morcovii cruzi sau ţelina masează gingiile. Mai mult, ţelina poate ajuta la îmbunătăţirea stării gingiilor.

Zahărul, cel mai mare duşman

Cel mai mare duşman al gingiilor este zahărul, de aceea este bine să consumi în cantităţi reduse. Încearcă să curăţi dinţii imediat după ce ai consumat orice aliment bogat în zaharuri.

Pentru puroi şi alte afecţiuni, plantele antibiotic – grâuşorul chinezesc, grăunţele de forsitia şi Echinacea pot rezolva această problemă. Plantele antibiotic se administrează cel mai bine sub formă de tincture, o linguriţă de 3 ori pe zi.

Muşeţelul calmează durerea

Cuişoarele şi muşeţelul reprezintă reprezintă o măsură de prin ajutor până când ajungi la un consult dentar. Cuişoarele au un efect anestezic şi sunt de asemenea antiseptic puternice. Muşeţelul este relaxant şi ajută la eliminarea durerii.

Află AICI care sunt principalele simptome ale atacului de cord!

Înmoaie o bucată de vată în ulei de cuişoare, fă un cocoloş din ea şi aplică pe porţiunea dureroasă a dintelui. De asemeena, poţi să aplici ulei de cuişoare în jurul gingiilor sau chiar să ţii cuişoarele în gură.

Dacă ai o durere de dinţi uşoară, atunci o compresă caldă de muşeţel aplicată pe faţă este calmantă.

Atenţie!

O igienă orală corectă, consumul scăzut de zahăr şi alimentele bogate în zaharuri, precum şi o dietă sănătoasă e tot de ce ai nevoie pentru a preveni problemele dentare care duc la durerile de dinţi.