Cu ajutorul lor renun┼úi mai u┼čor la ┼úig─âri!

1 2 jpg jpeg

Studiile recente arat─â c─â fumatul scurteaz─â speran┼úa de via┼ú─â a fum─âtorilor cu aproximativ 10 ani, contribuie la deteriorarea organelor ┼či favorizeaz─â ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a pielii ┼či a organismului. Fumatul este a doua mare cauz─â a mortalit─â┼úii ├«n lume, ├«ns─â cu toate acestea oamenii renun┼ú─â foarte greu la ┼úig─âri. Acest viciu este asociat cu afec┼úiuni grave ale pl─âm├ónilor, inimii, dar ┼či cu dezvoltarea cancerului.O ┼úigar─â con┼úine peste 2.000 de substan┼úe chimice toxice pentru organism, care favorizeaz─â ├«n timp la dezvoltarea multor afec┼úiuni. Cui┼čoare Cui┼čoarele sunt condimente extrem de s─ân─âtoase ┼či inhib─â pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomand─â ca imediat dup─â fumat s─â se ┼úin─â ├«n gur─â c├óteva cui┼čoare timp de dou─â ore. Ginseng Aceast─â plant─â are capacitatea de a diminua din pl─âcerea obiceiului de a fuma. Consumat ├«n mod regulat, ginsengul inhib─â produc┼úia de dopamin─â, acel neurotransmi┼ú─âtor responsabil pentru starea de bine, care se activeaz─â ├«n contact cu nicotina con┼úinut─â de ┼úig─âri.

Extrapont

├Än ultimii ani, guma de mestecat s-a dovedit a fi foarte util─â ├«n procesul de renun┼úare la fumat, cu condi┼úia ca aceasta s─â nu con┼úin─â zah─âr (nociv─â pentru s─ân─âtatea din┼úilor). Mestecarea gumei este un truc extrem de util, ├«ntruc├ót acest proces ┼úin ocupate gura ┼či mintea.

Piperul Cayenne este extrem de eficient ├«n dezintoxicarea organismului de substan┼úele nocive din ┼úigar─â. ├Än plus, includerea acestui condiment ├«n alimenta┼úie diminueaz─â pofta de a fuma ┼či stimuleaz─â cur─â┼úarea pl─âm├ónilor.

Valeriana este o plant─â cu efecte sedative, care are ├«ns─â capacitatea de a diminua stresul ┼či anxietatea provocate de renun┼úatul la fumat. Astfel, consumul a 2-3 ce┼čti de infuzie de valerian─â zilnic pot ┼úine sub control dorin┼úa de a fuma. Cel mai bine este s─â le consumi seara, ├«nainte de somn.

Fumatul cre┼čte predispozi┼úia organismului de a dezvolta boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, emfizem sau boli pulmonare obstructive comune, cum ar fi bron┼čita, cancerul pulmonar, de esofag, pancreas sau piele.

De altfel, ├«n cadrul unui studiu realizat de cercet─âtorii americani, britanici ┼či canadieni, s-a demonstrat c─â un fum─âtor poate pierde p├ón─â la 10 ani din via┼ú─â din cauza acestui viciu.

Acela┼či studiu a stabilit c─â persoanele care nu au fumat niciodat─â au mai multe ┼čanse s─â ating─â v├órsta de 80 de ani dec├ót un fum─âtor.

├Äns─â, vestea bun─â este c─â persoanele care se las─â din timp de fumat au ┼čanse s─â c├ó┼čtige cei 10 ani de via┼ú─â. Astfel, persoanele care renun┼ú─â la acest viciu ├«ntre 25-34 de ani, ├«ntre 35-44 de ani ┼či ├«ntre 45-54 de ani, pot recupera 10, 9, respectiv 6 ani de via┼ú─â.

Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunţi la acest viciu, îţi prezentăm câteva remedii naturiste care să te ajute în lupta cu acest viciu!