Cu acestea combaţi constipaţia!

1 2 jpg jpeg

Decoct de cruşin

Cruşinul îl găseşti sub formă de pulbere din care poţi face un decoct. Îl poţi lua şi ca atare (3 g pe zi). Pentru decoct, fierbe 15 minute 1 lingură de pulbere într-o cană cu apă. Bea 1 cană de decoct în fiecare seară până când observi o îmbunătăţire a stării tale de sănătate. Apă rece cu miere

Mierea este recunoscută pentru efect laxativ, deci poţi încerca şi acest remediu: bea 1 pahar de apă rece în care ai dizolvat 2 linguri de miere. Este important să faci aceasta în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Tot dimineaţa, pe nemâncate, poţi bea apă caldă cu lămâie. Toarnă sucul unei lămâi într-un pahar de apă caldă şi puţin sare. Ar trebui să elimine orice neplăcere legată de constipaţie.

Seminţele de in conţin fibre cu acţiune mecanică. Acestea nu sunt zdrobite în drumul lor prin tractul intestinal. Seara, ia 1-2 linguriţe de seminţe de in întregi cu apă.

Şi chimenul are şi efecte curative. Pune câteva seminţe într-un pahar de apă caldă şi bea acest amestec în fiecare seară.

Mai poţi încerca să mănânci smochine. Fierbe 7-8 smochine, apoi bea câte un pahar din decoctul obţinut timp de 3-4 seri la rând, până când dispare constipaţia.

Pentru a te feri de tulburări digestive elimină din viaţa ta...

...stresul,

...sedentarismul,

...mesele luate pe fugă, fără să mesteci bine.