Corcodu┼čele, cel mai bun calmant

1 2 jpg jpeg

Cresc capacitatea de munc─â

Dac─â ┼čti┼úi c─â a doua zi ve┼úi avea o zi grea, pute┼úi apela la un preparat din corcodu┼če care v─â va cre┼čte capacitatea de munc─â pe toat─â durata urm─âtoarei zile.

Amesteca┼úi 100 g de corcodu┼če uscate ┼či m─ârun┼úite cu miezul m─ârun┼úit de la dou─â nuci. Pune┼úi deasupra o lingur─â de miere ┼či lua┼úi 1-2 linguri┼úe ├«nainte de culcare.

Au efect lini┼čtitor

S├ómburii corcodu┼čelor au efecte de calmare ┼či de relaxare. Rezultatele se simt ├«n urma ┼čedin┼úelor de aromoterapie, care se fac cu ajutorul acestor s├ómburi.

Pute┼úi s─â le realiza┼úi ┼či acas─â, d├ónd foc s├ómburilor ┼či l─âs├óndu-i s─â ard─â c├óteva minute ├«n camera ├«n care v─â odihni┼úi. Mirosul emanat relaxeaz─â organismul.

Întăresc imunitatea

Bogate ├«n vitamina C, corcodu┼čele pot fi recomandate ├«n anemii ┼či st─âri de oboseal─â. Mai mult, ele amelioreaz─â ┼či afec┼úiunile respiratorii.

Cicatrizeaz─â r─ânile

Compresele din suc de corcodu┼če diluat cu ap─â, la care se adaug─â pu┼úin camfor, sunt foarte bune cicatrizante. Aplica┼úi-le pe ran─â, timp de c├óteva minute.

Ajut─â la sl─âbit

Corcodu┼čele con┼úin mult─â ap─â ┼či foarte pu┼úine calorii, de aceea sunt recomandate ├«n curele de sl─âbire mai ales sub form─â de suc proasp─ât. Dac─â nu exist─â recomand─âri speciale, se bea de trei ori pe zi, ├«nainte de mas─â, c├óte un pahar cu suc proasp─ât de corcodu┼če, amestecat cu o lingur─â de miere. Dieta poate dura p├ón─â la dou─â s─âpt─âm├óni.

Click! spune:

Pe l├óng─â vitamine ┼či minerale, corcodu┼čele con┼úin ┼či mult─â ap─â (aproximativ 90%).

Din aceste fructe se mai prepar─â un suc revigorant ┼či tonifiant, care v─â potole┼čte setea repede.

Pute┼úi ad─âuga ├«n suc ┼či portocale sau kiwi.