Combate în mod natural astenia de primăvară

2 jpg jpeg

Astenia se manifestă printr-o stare de slăbiciune atât fizică cât şi intelectuală, o stare de oboseală permanentă şi nejustificată, dureri de cap şi dificultăţi de concentrare.

Este important ca în această perioadă şi nu numai să avem mai multe activităţi fizice, să ne expunem mai mult la lumina solară şi să consumăm mai multe fructe şi legume. Totodată, există câteva remedii naturiste care ne ajută să combatem efectele asteniei de primăvară!

Ceai de cătină

Se folosesc fructele consumate ca atare sau sub formă de infuzie - se va face un decoct din 5 g de fructe la 100 de ml de apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi, timp de o lună.

Infuzii din plante (cicoare, creson, păpădie)

Se folosesc rădăcinile, cât şi planta întreagă sub formă de: suc de cicoare - 50-250 de ml de suc pe zi sau suc din frunze proaspete de cicoare, fruze proaspete de creson, frunze proaspete de lăptucă, frunze proaspete de păpădie, frunze proaspete de fumăriţă în părţi egale, făcute suc - se vor bea 60-120 ml suc pe zi.

Ceai de fenicul

Se folosesc fructele de fenicul sub formă de infuzie - 1 linguriţă şi jumătate de fructe la 250 ml de apă. Consumă câte 2 căni pe zi.

Infuzie de genţiană

Ai nevoie de 10 g de rădăcină pisată de genţiană, 500 ml de apă. Amestecă rădăcina de genţiană cu apa şi pune-o la macerat în apă pentru 24 de ore. Strecoară şi bea câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese.

Seminţe de mărar

Se pun la macerat 100 g seminţe de mărar într-un litru de vin roşu natural, timp de 8-10 zile. Filtraţi lichidul şi beţi după fiecare masă câte un pahar.

Ştiai că...

... 30% dintre adulţi prezintă insomnii, acestea constituind simptomul cel mai deranjant al asteniei? De altfel, de aici decurg 45% din accidentele rutiere şi 50% din accidentele de la locul de muncă.

Provoacă depresie

Astenia nu-ţi afectează doar viaţa personală, ci şi activitatea de la serviciu. Aşa că trateaz-o din timp şi acordă-i atenţie. Altfel rişti să te îmbolnăveşti de depresie. Aceasta poate necesita tratament de specialitate.