Cojile de ouă te refac după o dereglare digestivă

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale. Unul dintre cei mai importante substanţe nutritive care se regăsesc în această pulbere este calciul, esenţial pentru sănătatea masei osoase.

Previne osteoporoza

Calciul este un element important atunci când vorbim despre oasele corpului uman şi nu numai. O alimentaţie corespuzătoare cu suficient calciu şi mişcare adecvată pot face diferenţa dintre sănătate şi boală.

Osteoporoza este o afecţiune cauzată, printre altele, şi de carenţa de calciu. Odată cu înaintarea în vârstă este indicat să acordăm o atenţie sporită acestui element. Apa este extrem de importantă deoarece contribuie la hidratarea ţesuturilor osoase.

Află cum poţi să slăbeşti cu ajutorul dietei pe bază de ou AICI

Te pune pe picioare după o indigestie

Nu doar calciul este atuul cojilor de ou. Se pare că acestea sunt indicate şi în cazul în care ai parte de chinuitoarele dureri de stomac cauzate de indigestie. Ouăle ar trebui să se regăsească printre alimentele consumate săptămânal, iar cojile lor pot fi puse la uscat, apoi măcinate cu ajutorul unei râşniţe.

Prin fierberea oului, vei distruge toţi microbii existenţi pe suprafaţa cojii, de aceea o poţi pune pur şi simplu la uscat. O poţi pune şi 10 minute în cuptorul încălzit în prealabil. La final, te poţi ajuta de răşniţă.

Cum se foloseşte pulberea

Pulberea pe care o obţii prin râşnirea cojilor de ou o păstrezi într-un borcan de sticlă. O adaugi în salate, peste paste, în smoothie, peste pizza sau în sucurile făcute în casă.

Poţi să obţii şi o formă de citrat de calciu dacă peste această pulbere adaugi un pic de oţet de cidru de mere sau suc de lămâie.

O altă modalitate de a folosi această pulbere, potrivit frugalgranola.com, este aceea de a obţine un supliment natural de calciu. Trebuie să amesteci 4 linguri de pulbere de coajă de ou cu 2 ceşti de apă fierbinte şi cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Amestecul se ţine la frigider într-o sticlă şi poţi lua din el câte o linguriţă de 2 ori pe zi. Ţine cont de faptul că acest supliment nu înlocuieşte suplimentele regăsite în farmacii, iar calciul din alimentaţie nu este suficient pentru a-i aduce aportul necesar organismului. Mai mult decât atât, pentru a se putea fixa calciul corespunzător în organism ai nevoie de vitamina D sau de expunere la soare.

Ştiai că...

...un gălbenuş închis la culoare îţi aduce un aport mai mare de carotenoide şi indică faptul că alimentaţia găinii a fost una variată şi sănătoasă?

...poţi folosi membrana subţire de sub coaja oului pentru a o aplica sub ochi? Apoi las-o să se usuce şi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

... gălbenuşul reprezintă una dintre cele mai importante surse de vitamine din compexul B, care ajută la scăderea inflamaţiilor din organism şi la o mai bună funcţionare a creierului?

...oul care este proaspăt se curăţă mai greu după ce l-ai fiert decât un ou vechi fiert?

...valoarea nutriţională a oului nu este afectată de culoarea pe care o are coaja acestuia?