Cojile de ouă previn osteoporoza

1 2 jpg jpeg

În locul suplimentelor din farmacii, poţi lua coji de ou pentru a obţine un plus de calciu şi pentru a te păzi de afecţiuni ale oaselor, ca osteoporoza. Pui cojile la cuptor 10 minute, apoi le macini până obţii o pudră fină din care iei în fiecare zi câte o linguriţă cu suc de portocale sau cu iaurt. În cele ce urmează, găseşti mai multe reţete de tratamente naturiste cu coji de ouă!

Pentru întărirea organismului şi curăţarea sângelui

Pisezi cojile a 5 ouă, apoi le acoperi cu 3 litri de apă. Poţi adăuga şi zeamă unei lămâi. Păstrezi amestecul la frigider pe parcursul unei săptămâni şi bei câte 2-3 pahare pe zi.

În ulcer sau gastrită

Zdrobeşti câteva coji de ouă şi le amesteci cu 2 linguri de zeamă de lămâie. Când cojile se mai înmoaie, adaugi puţină miere lichidă până formezi o pastă. Ia din acest amestec de 2 ori pe zi, pe stomacul gol dimineaţa şi seara, înainte de culcare.

Pentru prevenirea afecţiunilor tiroidiene

Speli bine cojile a 8 ouă şi le pisezi, apoi storci zeama a 2 lămâi şi o amesteci cu pulberea cojilor de ouă. După dizolvare, strecori lichidul format şi-l amesteci cu 1 kg de miere şi un litru de rachiu. Laşi totul într-un recipient închis la culoare, într-un loc întunecat, timp de 7 zile. Iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi, după mesele principale.