Cojile de ouă calmează crizele de ulcer

1 2 jpg jpeg

Anumite tratamente naturiste cu coji de ouă se pot folosi în mai multe boli grave, precum: anemia, rahitismul, paradontoză, spasmofilie, fracturi, probleme la sudarea oaselor, precum şi osteoporoza.

Coaja unui singur ou conţine 750-800 de miligrame de calciu absorbabil, plus multe alte minerale necesare organismului. O reţetă foarte uşor de preparat se poate face zilnic cu un ou şi suc de la o lămâie.

Un amestec bun pentru paradontoză, sarcină şi alăptare,

sau tulburări de creştere, este mierea cu coaja de ou. Se spală bine cojile de ou, se lasă la uscat 2 zile, apoi se mărunţesc şi se macină bine cu o râşniţă de cafea, pentru a se face ca o făină.

Se ia apoi o sticlă, care se va închide ermetic la final. Se pune o parte de coji de ouă, două părţi de miere şi o parte de suc de lămâie sau vin alb. Se amestecă bine şi se toarnă în sticlă, se lasă la frigider 7 zile la macerat. Are valabilitate şase săptămâni. Se agită înainte de fiecare folosire şi se ia cu apă sau ceai în timpul mesei, de trei ori pe zi. Se face 2-4 săptămâni şi se reia după 1-2 săptămâni dacă mai este cazul.

Cojile de ou sunt folosie pentru curăţarea sângelui. Pentru aceasta, ai nevoie de cojile a 5 ouă, pe care le zdrobeşti şi le introduce în 3 litri de apă. Soluţia se ţine în frigider, o săptămână, după care poţi începe să consumi din el 2-3 pahare zilnic. Poţi adăuga zeamă de lămâie, pentru a ameliora gustul.

Consumul de coji de ouă calmează simptomele ulcerului. Zdrobeşte cojile a 3 ouă. Ia un vârf de cuţit din pulberea de coji şi amestecă-l cu două linguri de zeamă de lămâie. Lasă amestecul la frigider 3-4 ore, până se înmoaie foarte bine cojile de ouă. Amestecă-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Acest preparat poate fi consumat de 2-3 ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi înainte de culcare.

Un studiu publicat în International Journal of Clinical Pharmacology Research şi condus de J. Rovensky de la Institutul Naţional de Boli Reumatice din Statele Unite arată că pudra din coaja de ouă reduce durerea în osteoartrită, creşte mobilitatea şi opreşte pierderea densităţii osoase în cazul femeilor aflate în postmenopauză.

Dacă foloseşti ouăle în scop medicinal, asigură-te că sunt ouă bio, organice, obţinute fără antibiotice şi chimicale.