Cojile de mere te ajută să dormi

1 2 jpg jpeg

În cojile fructelor şi ale legumelor se ascund adevărate depozite de vitamine şi de minerale. Este foarte important însă ca, înainte de a le folosi, să speli foarte bine fructele şi legumele şi să ţii în apă sărată timp de jumătate de oră, pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei.

De asemenea, cojile fructelor şi ale legumelor pot conţine urme de pesticide, care pot fi înlăturate dacă le clăteşti cu apă în care ai adăugat bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie. Coji de măr, înainte de culcare

Cojile de mere sunt un remediu la-ndemână dacă insomniile îţi fac nopţile albe. Ai nevoie de două linguri de coji de mere mărunţite, peste care torni 250 ml de apă clocotită.

Lasă la infuzat zece minute şi bea ceaiul cu două ore înainte să te culci. Pentru gust, poţi îndulci infuzia cu o linguriţă de miere.

Somnul vine mai uşor şi dacă îţi pui alături de pat câteva coji proaspete de portocale. Tot infuzia cu coajă de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac. Pentru asta, bea câte trei căni cu ceai de coji de mere pe zi.

Ia-ţi calciul din coaja de ou!

Coaja de ou este un leac potrivit dacă ai lipsă de calciu. Spală bine cojile de la trei ouă, mărunţeşte-le şi lasă-le două zile la uscat. Apoi, dă-le prin râşniţa de cafea, până obţii un praf fin.

Amestecă acest praf cu sucul de la trei lămâi şi lasă la macerat o săptămână, la rece, într-o sticluţă închisă ermetic. Apoi, iei din acest amestec câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu puţină miere.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Scapă de insomnii prin aromoterapie

- Remedii care te scapă de insomnie şi de depresie

- Scapă de insomnie cu suc de dovleac

Praful obţinut din coaja de ou îţi este de ajutor şi dacă ai ulcer. În acest caz, dizolvă o linguriţă din acest praf într-o cană cu apă călduţă. Remediul se ia zilnic, până la dispariţia arsurilor date de ulcer.

Dacă ai digestia lentă, pune o linguriţă de coajă de portocală pisată într-o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat un sfert de oră şi ia acest amestec după masa de prânz.

Coaja de portocală te ajută şi să previi constipaţia. Fierbe cojile de la două portocale timp de o jumătate de oră şi aruncă apa. Apoi, fierbi din nou cojile într-un litru de apă, după care le scoţi şi le laşi la temperatura camerei până a doua zi, dimineaţa, când le iei pe stomacul gol.

Cojile de cartofi sunt bogate în minerale precum potasiul, iar ţie îţi fac bine dacă ai dureri reumatice sau hipertensiune. Spală bine cinci cartofi, până nu mai rămâne nicio urmă de pământ, curăţă-i şi fierbe coaja în jumătate de litru de apă, timp de 20 de minute.

Strecoară, lasă să se răcească şi bea acest decoct de două-trei ori pe zi, într-o cură de două luni. Cojile de cartofi sunt bune şi dacă ai sinuzită.

Fierbe cojile de la patru cartofi într-un litru de apă şi fă băi de abur o dată pe zi, timp de trei zile. Dacă ai afte bucale, clăteşte-ţi gura cu decoct de coji de cartofi, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, câte cinci minute.

Macerat bun dacă ai balonări

Dacă ai probleme cu digestia (scaun moale alternat cu constipaţie) sau balonări, te ajută maceratul din coajă de portocală.

Iată cum îl prepari: pui seara coaja de la o portocală de mărime medie în 200 ml de apă plată. Laşi la macerat cel puţin opt ore. Iei apoi câte două linguri după fiecare masă principală.

Din învelişul alb al cojii de portocală se extrage pectina alimentară, folosită la prepararea gemurilor.

Info: Ceaiul de coji de banane este bun în mahmureală. Se prepară dintr-o coajă de banană la un litru de apă.