Coacăzele protejează rinichii

1 2 jpg jpeg

Acest simptom se manifestă prin nevoia de a urina frecvent şi poate fi însoţită de durere sau arsuri. Printre remediile naturiste cele mai eficiente împotriva acestui simptom se numără acupunctura cu venin de albine, electroacupunctura, masajul terapeutic şi de relaxare. Iată câteva plante cu efecte miraculoase.

Coacăz negru. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze şi fructe la 250 ml apă clocotită. Se infuzează 3-4 minute. Se beau 3 căni pe zi, timp de 10-12 zile pe lună.

Infuzie de plante. Se prepară infuzie din echinacea, rozmarin, traista-ciobanului, alun (frunze), în părţi egale. Se pune o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute şi se beau două căni pe zi, timp de 15 zile pe lună.

Merişor. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se beau două căni pe zi, timp de 10 zile pe lună.

Hematurie

Reprezintă eliminarea urinei cu sânge ce provine din aparatul urinar. Iată cele mai eficiente remedii.

Se prepară o infuzie din busuioc, urzică, păr (frunze), coada-calului, mătase de porumb. Se face un amestec în părţi egale, se pune o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 8 minute şi se beau două căni pe zi, timp de 10 zile pe lună.

Merişor, viţă-de-vie (frunze), brusture (rădăcină), muguri de pin, în părţi egale. Se pune o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 2-3 minute, se beau 2-3 căni pe zi, timp de 15 zile pe lună.

Lămâie. Se stoarce o lămâie, se adaugă două părţi de apă şi o linguriţă de miere. Cura se întinde pe 6-8 săptămâni şi se foloseşte zeama de la o jumătate de lămâie. Se ţine cura o singură dată pe an.

Urzica alungă durerile

Colica renală reprezintă o durere foarte puternică, sfâşietoare, care îşi are originea la nivelul spatelui, în zona de proiecţie a rinichiului (mai jos de ultima coastă). Iată câteva remedii eficiente:

Decoct de coada-calului. Se pun 4 linguriţe de plantă la 1 l de apă clocotită, se lasă să fiarbă timp de 8-10 minute şi se strecoară. Cantitatea se bea fracţionat, în cursul unei zile.

Decoct de iarbă-mare. Se adaugă 4 linguri de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă în clocot, se lasă să fiarbă 20 de minute. Se iau 4 linguri pe zi, la interval de două ore sau două ore şi jumătate. În acest decoct se adaugă, la fiecare lingură, câte 10 picături de tinctură de merişor.

Infuzie de urzică. Se infuzează timp de 10 minute o lingură de frunze la 250 ml de apă clocotită. Se beau 3-4 căni pe zi.

image