Ciocolata NEAGRĂ ajută inima

1 2 jpg jpeg

Consumaţi alimente bogate în vitamina B12 şi acid folic. Ce au în comun fasolea, carnea de vită, salata cu piept de pui sau somonul la grătar? Toate sunt bogate în acid folic şi vitamina B12, atât de importante pentru organism. Acestea ajută la prevenirea afecţiunilor sistemului nervos. Acidul folic îl găsim, de obicei, în fasole şi verdeaţă. Vitamina B12 se găseşte în peşte, carne de pasăre şi în produse lactate.

Mâncaţi multe fructe şi legume. Fructele şi legumele conţin antioxidanţi care ne ajută să avem un organism sănătos. Studiile au arătat că persoanele care mănâncă zilnic fructe şi legume sunt mult mai sănătoase faţă de cele care introduc rar în meniul lor aceste alimente.

Nu uitaţi de alimentele bogate în seleniu. Seleniul este un mineral care acţionează ca un antioxidant puternic. Studiile arată că acesta este elementul minune care ne poate scăpa de afecţiuni precum depresiile sau stresul. Doza zilnică de seleniu este de 55 micrograme pe zi şi se găseşte în cereale, orez brun, nuci, seminţe şi leguminoase.

Mâncaţi peşte de câteva ori pe săptămână. Nici urmă de stres dacă mâncaţi de cel puţin trei ori pe săptămână peşte, spun specialiştii. Acesta conţine acizi graşi omega-3 care ajută organismul să facă faţă afecţiunilor precum depresia sau stresul.

Luaţi o doză zilnică de vitamina D. O oră de plajă te poate face să te simţi mult mai bine. Asta pentru că soarele ajută corpul să asimileze calciul şi să echilibreze vitamina D din organism. Această vitamină poate fi găsită în gălbenuşuri de ou, carne de vită, lactate, cereale.

Ciocolata scade tensiunea

Ciocolata neagră are efecte pozitive asupra nivelului de endorfine din creier şi menţine inima sănătoasă. Studiile au arătat că ciocolata neagră scade nivelul tensiunii arteriale şi induce un sentiment de bine în întregul organism.