Cele mai frecvente cauze de apariţie şi remedii pentru retenţia de apă

Există câteva soluţii naturale pentru a combate retenţia de apă jpeg

Remedii pentru retenţia de apă. Când picioarele tale se transformă în bureţi îmbibaţi cu apă, să ştii că trebuie să iei măsuri în privinţa toxinelor şi a circulaţiei precare a sângelui. Există remedii naturiste eficiente în acest sens! Nu trebuie neapărat să-ţi schimbi pantofii sau să bei mai puţină apă. Ar fi ideal, însă, să renunţi la unele obiceiuri, cum ar fi consumul de sare şi de grăsimi.

Cauze comune care declanşează retenţia de apă

Toxinele

Resturile alimentare blocate în organism se adună şi fac ravagii. Stilul alimentar dezordonat, în care predomină alimentele sărate, grăsimile, dulciurile, afectează circulaţia periferică şi împiedică detoxifierea corpului. Din păcate, pe lângă toxine, începe să se strângă şi apa în ţesuturi. Atât de multă încât, dacă mănânci mai mult la o masă, de exemplu, fel principal şi desert, te poţi trezi cu încă două kilograme în plus la cântar.

Circulaţie proastă a sângelui

Altă cauză majoră care produce retenţia de lichide în corp este circulaţia defectuoasă a sângelui. Ca să o îmbunătăţeşti, întreabă medicul dacă poţi lua capsule cu extract vegetal de ginkgo biloba. Acesta are rol antioxidant, reglează microcirculaţia şi ajută la oxigenarea în profunzime a ţesuturilor.

De obicei, se recomandă câte o capsulă de două ori pe zi, timp de două săptămâni. Mişcarea, mai ales alergatul în aer liber, ajută foarte mult, dar şi masajele locale.

Stresul

În multe studii efectuate de oamenii de ştiinţă, stresul a fost acuzat de numeroase reacţii adverse aduse corpului. Nimic bun nu iese când intervine stresul. Iar acest lucru este resimţit din plin de corp, când treci prin situaţii stresante. Efectele adverse sunt chiar supărătoare: favorizează acumularea de apă şi reduce calitatea corpului de a funcţiona normal.

Remedii pentru retenţia de apă. Soluţii din natură

Masaje cu mentă

Mixează câteva picături de ulei esenţial de mentă cu ulei de măsline şi masează cu acest amestec zonele umflate. Disconfortul din zona picioarelor se va diminua şi efectul de bureţi îmbibaţi de apă se va reduce considerabil.

Include în meniu orez brun

Vitamina B6 se găseşte în alimente, precum orez brun şi cartofi dulci. Această vitamină aduce beneficii în tratarea retenţiei de apă. Consumă orez brun cât mai des şi solicită medicului indicaţii despre suplimentele alimentare cu vitamina B6.

Remedii pentru retenţia de apă. Bea ceai din pătrunjel

Aceasta plantă foarte aromată este un adevărat miracol când vine vorba despre tratamentul bolilor renale. În plus, pătrunjelul ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la purificarea sângelui. Bea zilnic ceai din pătrunjel până dispare inflamaţia şi picioarele îşi revin la stadiul iniţial.