Cele mai eficiente remedii pentru pietrele la rinichi

1 2 jpg jpeg

Tinctura de ienupăr

Are o acţiune antiseptică, diuretică, antispastică şi cicatrizantă. Se iau 20-25 de picături de trei ori pe zi, diluate în 50 ml apă sau. Nu se administreaza mai mult de patru săptămâni fără consult medical. Diabeticii nu ar trebui să urmeze un astfel de tratament şi nici femeile însărcinate sau cei care au leziuni renale. Administrate în cantităţi mari, aceste preparate irită rinichii.

Mătasea de porumb

Prepară o infuzie din o linguriţă de mătase de porumb la o cană de apă. Bea o cană dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, şi una pe parcursul zilei. Decoctul (30 g de mătase de porumb la un litru de apă) se fierbe la foc mediu două ore. Toată cantitatea se consumă pe parcursul zilei.

Fă un amestec din mătase de porumb (20 g), flori de levănţică (10 g), conuri de hamei (30 g) şi rădăcină de valeriană (10 g). Prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană de apă. Se beau 3-4 căni pe zi. Ceaiul se poate îndulci cu miere.

Te-ar mai putea interesa:

- Ce medicamente fac rău rinichilor

- Rinichii tăi sunt sănătoşi

- Cum poţi să elimini uşor pietrele la rinichi

Infuzia de pir

Peste o lingură de rădăcini de pir mărunţite toarnă o cană cu apă clocotită. Acoperă vasul câteva minute. Bea câte trei căni de ceai pe zi.

Mărar, mentă şi pătlagină

Pune la uscat mărar, mentă, mătase de porumb ţi pătlagină. După ce s-au uscat, pisează-le mărunt, amestecă-le şi fierbe-le. Se face o infuzie dintr-o mână de plante la un litru de apă. Bea câte o jumătate de pahar de trei ori pe zi, înainte de masă.

Rădăcinile de măceş

40 g de rădăcini uscate de măceş se fierb în 200 de ml de apă pentru 15-20 minute, se lasă la infuzat cinci ore, apoi se strecoară. Se beau câte 200 ml de trei ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Sucuri de legume

Pietrele şi nisipul de la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul unui amestec de suc de morcovi şi castraveţi.

Un alt remediu: sucul de la o lămâie amestecat cu o jumătate de pahar de apă fierbinte.

Şi sucul de ridiche neagră este eficient. Bea câte o jumătate de pahar de două ori pe zi.

Ştiai că...

...nucile tonifică rinichii şi îi ajută să funcţioneze bine?

...jumătate din cei cu cel puţin un calcul renal vor dezvolta noi calculi în următorii cinci ani dacă nu urmează niciun tratament?

...dacă vrei să scapi de pietrele la rinichi, trebuie să bei zilnic 3 litri de lichide, mai ales ceaiuri depurative?

„În afecţiunile renale, plantele cele mai indicate sunt ienuparul, coada calului, coada şoricelului, mesteacănul, dracila, iarba neagră, cimbrul, pătrunjelul şi mărarul”, precizează fitoterapeutul Alexandru Costescu. Acesta ne atrage însă atenţia că, deşi tratamentele naturiste sunt indicate oricui, există situaţii în care nu ar trebui să ne bazăm doar pe ele. „În caz de infecţii renale sau hidronefroză (acumulare de urină în rinichi din cauza unui blocaj), trebuie urmat şi un tratament alopat (antibiotice, diuretice puternice, litotripsie - mărunţirea sau pulverizarea calculilor urinari - sau chiar operaţie pentru scoaterea calculului). Mai mult, procesul de topire lentă a calculilor poate duce la mobilizarea lor cu riscul de a se bloca pe uretere, producând colici ureterale foarte dureroase”, precizează Alexandru Costescu.