Cele mai eficiente remedii în caz de bronşită

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai comune boli ale căilor aeriene, bronşita afectează traheea şi plămânii, iar în multe cazuri ea apare ca urmare a netratării corespunzătoare a unei răceli sau a complicaţiilor care apar în urma gripei.

Deşi poate fi cauzată de bacterii şi de virusuri, doar 10% din cazurile de bronşite necesită tratament medicamentos, iar restul pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturiste.

,,Această afecţiune se manifestă în primă fază sub forma unei tuse seci, care apoi evoluează la o tuse productivă. De regulă, ea va fi mai intensă dimineaţa, urmând ca pe măsură ce boala progresează, tusea să se manifeste pe parcursul întregii zile şi în special noaptea. În funcţie de gravitatea infecţiei, bronşita poate fi acută, atunci când are un debut subit şi o durată scurtă sau poate fi cronică. În acest caz, episoadele de tuse se manifestă în mod recurent şi pe o durată mai lungă, chiar de două luni“, explică medicul imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma.

Lemnul-dulce

Un excelent remediu oferit de natură în cazul bronşitei este lemnul-dulce. Preparatele obţinute din această plantă sunt cunoscute pentru proprietăţilor lor emoliente şi antiinflamatorii.

Prepari maceratul din jumătate de linguriţă de pulbere de lemn-dulce la 250 ml de apă rece. Laşi vasul acoperit timp de 6 ore, după care filtrezi şi bei cantitatea pe tot parcursul zilei. Urmezi tratamentul până la ameliorarea simptomelor. Uleiul de pin

De ajutor în cazul tusei cauzate de bronşită sunt şi inhalaţiile cu ulei de pin. Acesta este un puternic expectorant ce stimulează eliminarea secreţiilor depuse la nivelul tractului respirator şi ajută la eliberarea sinusurilor.

Pui 2-3 litri de apă fierbinte într-un vas mai mare, adaugi câteva picături de ulei esenţial de pin, apoi acoperi capul cu un prosop şi inhalezi vaporii.

Lumânărica

Cunoscut ca fiind un remediu cu tradiţie pentru afecţiunile respiratorii, ceaiul de lumânărică este un ingredient comun folosit la prepararea siropurilor expectorante. Acesta conţine un grup de substanţe denumite saponine, care ajută la fludizarea şi eliminarea secreţiilor acumulate în urma infecţiilor bronhice.

Totodată, aceasta planta are şi proprietăţi antiinflamatori şi emoliente. Prepari ceaiul din 2 linguriţe de plantă la o cană de apă fierbinte. Laşi vasul acoperit 10 minute, după care strecori şi bei câte 3 căni de ceai pe zi, până la dispariţia simptomelor.

Remedii care te pot ajuta:

Septusin - 15,23 de lei

2 jpg jpeg

Plantusin Forte - 18 lei

2 jpg jpeg

Calmotusin - 16 lei

2 jpg jpeg