Cele mai eficiente plante împotriva durerilor de spate

1 2 jpg jpeg

Durerea de spate între omoplaţi poate fi dată de demineralizare osoasă (osteoporoză), poziţii vicioase în scaun sau în pat în timpul somnului, efort fizic prelungit, boli degenerative ale coloanei (artroze), modificări congenitale ale coloanei (cifoză, scolioză). Iată un tratament eficient.

├Äntr-un s─âcule┼ú se pun ├«n p─âr┼úi egale: coaj─â de mestec─ân, coaj─â de salcie, r─âd─âcin─â de t─ât─âneas─â. Se pune s─âcule┼úul ├«n ap─â de baie. Baia dureaz─â 20 de minute ┼či se face zilnic timp de 10 zile. ├Än timpul b─âii se bea sucul de la o l─âm├óie ├«n ap─â plat─â ┼či ne├«ndulcit.

Colica renal─â e o durere foarte puternic─â, sf├ó┼čietoare, care ├«┼či are originea la nivelul spatelui, ├«n zona de proiec┼úie a rinichiului (mai jos de ultima coast─â). Durerea ├«ncepe brusc ┼či este intermitent─â.

Este accentuat─â de tuse, de str─ânut ┼či de respira┼úia profund─â. Durata durerii este de c├óteva ore.

Poate fi ├«nso┼úit─â ┼či de tulbur─âri urinare, grea┼ú─â, v─ârs─âturi, balonare, agita┼úie, anxietate, tensiune sau puls accelerat. Pute┼úi folosi un decoct de coada-calului (4 linguri┼úe de plant─â la un litru de ap─â ├«n clocot). Se fierbe timp de 8-10 minute ┼či se strecoar─â. Cantitatea se bea frac┼úionat, ├«n cursul unei zile.